Kék hírek, bulvár

2008.04.02. 08:40

Tömegszerencsétlenség Babodon: 1 halott és 15 sérült - képek

Kedden éjjel 22 óra 40 perckor egy Kaposvár irányából a Balaton felé tartó Alfa Rómeó, Somogybabod belterületén áttért a menetirány szerinti szemközti sávba és összeütközött egy munkásokat szállító autóbusszal.

Márton László

A személyautó vetetője, egy 31 éves kaposvári férfi, a nagy erejű ütközésben szörnyethalt. A fonyódi Fonyton munkásait szállító autóbuszon a vezetőn kívül 17 utas tartózkodott, közülük a mentők tizenhat személyt szállítottak a kaposvári kórházba. Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-kapitányság sajtószóvivője a helyszínen elmondta, hogy az elsődleges információk szerint 15 személy szenvedett sérülést. A sérültek állapotáról és a sérülésük mértékéről a kora hajnali órákban még nem volt információ.

Öt napra és hét kilométerre a viszi buszbalesettől, melyben babodi lakosok is megsérültek, újabb buszbaleset rázta meg a 67-es főút melletti település lakóit.
Hihetetlen! Még egy hete sincs a másik balesetnek! Hallatszott ki a helyszínre tódult tömegből. Voltak, akik a fejüket fogták, nem akarták elhinni a szemük elé táruló tényeket.


A hatalmas erejű ütközés következtében mindkét jármű árokba csapódott. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott autó a busz első hídját is kimozdította a helyéről.

-A feleségem, a fiam és annak barátnője is megsérült, beszélni sem nagyon tudtam velük, mert elvitte őket a mentő, pedig rohantam, ahogy csak tudtam – mondta a somogybabodi Busa Károly a helyszínen. Azoknak volt szerencséje, akik a tardi településrészen, párszáz méterre a tragédia helyszínétől leszálltak- tette hozzá.

A feleségem telefonált annyit mondott késnek, mert egy autó nekiment a busznak és ő kirepült. Nem akartam elhinni, mert annyira nyugodtnak tűnt a hangja – folytatta a férfi, aki szerint feleségének a karja tört el, a fia a fejét és a nyakát fájlalta, fia barátnőjének, pedig a szeme dagadt be csúnyán.

- Én értesítettem a rendőrséget mondtam, szóljanak a mentőknek is, mert nagy a baj. Borzalmas látvány volt – mondta Magyarosiné Haase Sabine, aki a csattanásra ment ki, azt gondolta, valaki nekirohant a hídon parkoló autójának. Mire a helyszínre ért –pedig csak pár háznyira volt a balesettől- már kiszálltak a buszból az emberek.

Hogy valójában mi történt, mi okozta a tragédiát a vizsgálatok befejeztével lehet csak pontosan tudni. Az autót és a buszt is Kaposvárra szállították, ahol igazságügyi vizsgálat alá vetik mindkettőt.

Ennek ellenére Somogybabodon mindenki az utóbbi időre jellemző állandó száguldásról beszélt a baleset éjszakáján.
Hartung György egykori polgármester szerint a gyorsforgalmú szakasz átadása óta sokan szinte úgy repülnek át a településen.

- Én már levelet is írtam a közútkezelőnek, hogy táblákat vagy olyan berendezéseket helyezzenek ki, ami mutatja az autók sebességét, mert talán az is javítana a helyzeten. Azt tanácsolták, forduljak az önkormányzathoz vagy a rendőrséghez – mondta Veres Sarolta kocsmáros, aki a baleset megtörténte előtt készült zárni az egységét.
Sokan némán szemlélődtek az összeroncsolódott járművek láttán, órákig figyelték a mentést és a helyszínelők munkáját.

A műszaki mentésben a veszprémi bázisról érkezett daru segített a boglári tűzoltóknak, aminek nagyban nehezítette a munkáját, hogy lakott területen belül, az utcát átszelő villanyvezetékek között kellett a sérült járműveket autómentőre emelni. 
A helyszínelés idejére a 67-es főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték.
Hajnali öt órakor indult meg újra a forgalom a szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!