Kék hírek, bulvár

2008.08.17. 09:33

Gázszivárgás Siófokon: több mint ezer épületet érint a hajnali riasztás

Gáz szivárgott vasárnapra virradó éjjel a siófoki Erkel Ferenc utcában. A vezetéket lezárták, s emiatt hat szállodában és több mint 1100 épületben még pillanatnyilag is gázszünet van – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Harsányi Miklós

Hajnali három óra után kapták a riasztást a tűzoltók, azonnal az Erkel Ferenc utcába irányították az egységet és nem sokkal később már a veszélyhelyzeti felderítő csoport munkatársai is ott dolgoztak.
Heizler György ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója vasárnap reggel azt mondta: egy középnyomású 200 milliméteres gázvezeték lyukadt ki és ebből szivárgott a gáz.

– A kiáramló gázt védősugárral lecsapatták, a gázkocentrációt folyamatosan mérték munkatársaim – tette hozzá.
Száz méteres körzeten belül a szivárgás helyszínét lezárták; az ott lévő nyolc épület csaknem 30 lakóját azonnal értesítették az esetről. Kitelepítésre nem volt szükség.

– A vezetéket a szolgáltató dolgozói leszakaszolták, s megpróbálták kiüreíteni a gázt. Ezért Siófokon érintett területén jelenleg is gázszünet van, ez 1114 épületet jelent, köztük hat szállót és egy iskolai kollégiumot.
Úgy értesültünk, hogy várhatóan csak a délutáni órákban lesz újra gáz Siófokon.

Harsányi Miklós -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!