Közélet

2007.03.12. 13:54

Siófok olcsóbb áramárat akar

Kilép a liberalizált villamosenergia-piacra a siófoki önkormányzat, vagyis versenyezteti az áramszolgáltatókat. Jelentős költség-megtakarítást várnak ettől.

Fónai Imre

Balázs Árpád, a város polgármestere azt mondta: a szabadpiaci energiavételezés az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok lehetősége. Így a siófoki iskolák és óvodák, valamint a polgármesteri hivatal világítására, továbbá a közvilágítás üzemeltetésére várnak ajánlatokat a szolgáltatóktól. A szakemberek szerint húsz százalék, vagy akár e fölötti megtakarítás is elérhető ilyen módon. A gáz-szolgáltatás esetében ugyanennek nincs értelme, mert csak néhány százalékot lehetne megspórolni.

Több, mint hétszázmillió forint szerepel városüzemeltetési feladatokra Siófok idei költségvetésében. Ebből a közvilágítás 110 millió forintot emészt fel, aminél csak a zöldterületek gondozása, a közutak, járdák, parkolók fenntartása, valamint a köztisztasági feladatok jelentenek nagyobb tételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!