Bulvár-celeb

2024.04.29. 09:50

Kiengedik a kórházból, hazamehet a másfél évig éber kómában fekvő ralis, Szilágyi Ricsi

Szilágyi Ricsi bajnok navigátor és raliversenyző élete két éve gyökeresen megváltozott. A fiatal tehetség szíve megállt egy pályabejáráson, majd másfél évig éber kómás állapotban feküdt. A családapát 12 hétig Belgiumban kezelték, hogy visszatérhessen családjához.

Szilágyi Ricsi ralipilóta

Forrás: Bors

Új esélyt kapott az életre Szilágyi Ricsi ralipilóta, akinek a szíve még 2022 májusában állt meg egy pályabejárás közben. A családapáért egy ország raliközössége fogott össze, hogy kijuthasson egy 40 millió forintos kezelésre, Belgiumba. Ricsire 12 hét rehabilitáció várt, másfél évnyi éber kómás állapotban való fekvés után. A kezelésnek vége, Ricsi pedig két év után hivatalosan is hazatérhet a családi otthonba – írja a Bors.

„Kaptunk egy esélyt, hogy újraépítsük az életünket”

A 12 hetes rehabilitációról folyamatosan beszámolt Facebook-oldalukon Ricsi felesége, Krisztina, aki minden napot kint töltött a ralissal és kislányukkal, Jankával. A kezelés hatalmas lehetőséget adott Ricsinek, amivel élt is az édesapa: emberfeletti erővel vette az akadályokat, és bebizonyította, hogy az emberi test csodákra képes.

– Igen, fáradtak vagyunk, sokszor elgondolkodtunk, megérte-e kijönni, mindent hátrahagyni, sokszor sírtunk, amikor nem látta senki. De amikor látjuk, hogy Ricsi mennyi mindent elért, mennyit fejlődött, akkor biztosak lehetünk benne, hogy igen, megérte

– részletezte Krisztina a kezelésről szóló utolsó bejegyzésében.

– Ricsi bebizonyította, hogy igenis tud hova fejlődni és még sokat fog is! Másfél évnyi fekvés után, amit a rehabon produkált, ez egészen emberfeletti. Már tud kerekesszékben ülni, a sétarobotban önállóan, saját erejéből lépett, kapaszkodva több percig képes talpon állni, az ágyban fekve felemelve teszi másik helyre a lábát, ha szólunk neki, egyből odafigyel, sokat mosolyog, és a kommunikációban a kéz emelésével próbál igen-nem választ adni a kérdésekre – számolt be az elért eredményekről a feleség.

„Végre hazajön apa a családi otthonba”

A család hihetetlen történetében most új fejezet kezdődik. A belga kezelés után ugyanis Ricsi hazatérhet családja körébe.

– Nem lesz könnyű ez az időszak sem, sőt, talán itt lesz szükséges a legnagyobb összefogás és együttműködés. Viszont itt nem állhatunk meg, folyamatos fejlesztésekre lesz Ricsinek szüksége, hogy az eddig elért eredményeket fenntartsa, és erre építkezve javuljon az állapota minden téren – mesélt az előttük álló időszakról az édesanya. A 16 hónapos kislányuk, Janka ráadásul még nem is találkozott édesapjával a saját otthonukban.

Most a pihenésre koncentrálunk, valamint az otthoni dolgok szervezésére, kialakítására. Mindent köszönünk!

– zárta gondolatait Krisztina, aki továbbra is kéri az emberek támogatását ahhoz, hogy Ricsi fejlesztését folytatni tudják, és az édesapa újra a régi önmaga lehessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában