A Balatonon már áprilisban megkezdődött a fürdőszezon

2024.04.29. 17:25

Bátrak vize: merész mártózók és ragyogó napsütés április utolsó hétvégéjén a Balatonon

Míg a parton a napsütés és a sport tevékenységek uralták a napot, addig a tó hűs vizébe már a legbátrabbak is belekóstoltak. A hétvége csodás időjárás nem csak a szárazföldön, hanem a vízben is kivételes élményeket ígért.

Hajdú Marianna

A balatoni napos hétvégét mindenki kihasználta, aki csak tehette. Fürödtek vízben, napfényben

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A hétvégén a Balaton partjait nem csak a napsütés és a kellemes időjárás miatt keresték sokan, hanem azért is, mert a legbátrabbak már a tó hűs vizében is megmártóztak. A napsütés és a ragyogó 25 fokos hőmérséklet már-már nyári hangulatot idézett elő, ami már a vízbe is becsábította a látogatókat. A siófoki Aranypart különösen népszerű volt, ahol a sporttevékenységeken és sétán túl sokan vállalkoztak egy-egy merész fürdőzésre. 

A hétvége folyamán a Balaton vize bár még hűvös volt, ez sem tántorította el azokat, akik igazán ki akarták használni ezt a kivételes lehetőséget. 

A gyerekek homokvárakat építettek a meder homokjában, míg a felnőttek bátran belemerészkedtek a még friss, de már elviselhető vízbe. 

Az ígéretes időjárás és a Balaton festői szépség tökéletes kombinációt nyújtott egy emlékezetes hétvégéhez, akik közül sokan a vízben való mártózásokkal tették még különlegesebbé. A csodálatos balatoni fürdőzést és hangulatot a parton és a vízben egyaránt képgalériánkban örökítettük meg, amelyet az olvasók a cikk mellékletében tekinthetnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában