Megyei időjárás

2024.04.23. 07:50

Ciklon éri el Somogyot, jó ha kéznél lesz az esernyő

Kedden egy ciklon alakítja Somogy időjárását, melynek hatására élénk szél várható.

Fotó: Fotó: Ádám János

Általában erősen felhős, borongós időre számíthatunk, de délelőtt még lehetnek helyenként napos időszakok. Eleinte régiónkban várható csapadék, zömmel eső, majd délután, este egyre többfelé kell számítani esőre, záporesőre. Délen néhol zivatar is kialakulhat. Éjszaka többfelé jelentős mennyiségű eső valószínű, és borult lesz az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 3,
kedd délután 12,
szerda reggel 4 fok körül alakul.

Meleg jellegű fronthatással számolhatnak a frontérzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán reggel az ország legnagyobb részén megszűnik a tartós eső, és napközben jellemzően szórványos záporokra lehet készülni, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Nyugaton borongósabb, keleten változóan felhős-napos idő valószínű. Északnyugaton és a középső országrészben élénk ÉNY-i, keleten élénk DNY-i szél fúj.
- Csütörtökön az ország északkeleti felén fújhat élénk, erős NY-ias szél, másutt gyenge marad a légmozgás. A változó felhőzetből elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, délnyugaton zivatar sincs kizárva.
- Pénteken is napos és erősen felhős időszakok, valamint területek váltakoznak. A Dunántúlon szórványos eső, zápor, az ország keleti felén záporok, zivatarok várhatók.
- A hétvégén már határozott melegedés kezdődik, és sok napsütésre, csak elvétve kialakuló gyenge záporra lehet számítani. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!