Vízilabda

2024.05.03. 21:17

Hiába küzdött, súlyos vereséget szenvedett a Kaposvári VK

Hazai medencében sem tudta kellően megnehezíteni a Szolnoki Dózsa Praktiker dolgát a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 5-8. helyéért vívott rájátszás második mérkőzésén, így Tisza-partiak küzdhetnek tovább az európai kupaindulásért.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Az utolsó szalmaszálba szeretett volna kapaszkodni a Kaposvári VK, amely az első mérkőzésen hátrányba került a Szolnokkal szemben az ötödik helyért vívott rájátszás során. A második összecsapáson – melynek elején külön köszöntötték a Ferencváros ellen századik OB I.-es mérkőzését játszó Kakstedter Bendegúzt – sem számíthatott az eltiltott Baj Marcellre Surányi László, a KVK vezetőedzője, de minden bizonnyal nem ezen múlt, hogy a Szolnok már az első negyedben öt góllal is vezetett. Ebből próbált felkapaszkodni a Kaposvár, de a védekezése nem állt össze, a sokkal élesebb Szolnok pedig folyamatosan szerezte a kívülről könnyűnek tűnő gólokat. A második negyed közepén viszont megérkeztek a hazaiak is a meccsbe, legalábbis támadásban, hiszen végre mutattak tetszetős dolgokat és gólokat is szereztek, viszont ez kevés volt ahhoz, hogy megszorongassák a szolnokiakat, akik nyolccal vezettek a nagyszünethez érkezve. 

Kaposvári VK-Szolnok
A Kaposvári VK szurkolóin nem múlt semmi, hátrányban is végig biztatták a kedvenceket
Fotó: Muzslay Péter

A fordulás után sem változott a játék képe, a vendégek megúszásból szerzett gólokkal tették még magabiztosabbá az előnyüket. A kaposváriak azonban még tetemes hátrányban sem adták fel, s a szurkolóik lelkes biztatásának ütemére egy remek szériát produkáltak, sorozatban négy gólt is dobtak, így feljöttek tízre. Az utolsó negyed elején viszont ismét hengerelt a Szolnok, amely összesítésben magabiztosan nyerte meg a párharcot, küzdhet a folytatásban az ötödik helyért és az európai kupaindulásért. A Kaposvári VK számára pedig a tisztes befejezésre nyílik lehetőség a Szeged ellen, a hetedik helyért kiírt párharcban.  

Fotó: Muzslay Péter

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–25 (2–6, 3–7, 5–7, 1–5) 
Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 270 néző. Vezette: Petik A., Kollár Gy.
Kaposvári VK: Kósik – Dőry (3), Vindisch (2), Pellei F., Palatinus, Juhász-Szelei (2), ifj. Berta J. (2). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Kakstedter (2), Aranyi A., Schatz, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László. 
Szolnoki Dózsa Praktiker: Bányai – Szeghalmi (3), Teleki, Pető (2), Jansik D. (1), Pásztor (9), Ágh (2). Csere: Vismeg Zs. (2), Kovács G. (1), Ionescu (1), Schmölcz (2), Vámosi (1), Urbán (1). Vezetőedző: Hangay Zoltán. 
Gól, emberelőnyből: 7/6, illetve 9/5.
Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 3/2. 
Kiállítva, végleg cserével: Ágh (28. p.). 
Kipontozódott: Juhász-Szelei (31. p.).
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–3 a Szolnok javára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában