Megyei időjárás

2024.05.03. 07:55

További zivatar és hűvösebb idő várható a hétvége előtt

Pénteken szakadozott felhőzet, változó napsütés a valószínű Somogyban.

Délután várható változóan napos-gomolyfelhős ég, de a Dunántúlon és a Duna alsó szakaszának térségében kedvezővé válik a légköri helyzet helyi, esetenként hevesebb záporok, egy-egy zivatargóc kialakulásához. Továbbra is élénk, olykor erős lökésekkel kísért szél fúj. Kissé csökken a hőmérséklet, de fülledté válik a levegő. Éjszaka ismét egyre többfelé megnövekvő felhőzetre, illetve szórványosan, de nagyobb valószínűséggel az ország délnyugati felén kialakuló záporokra van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 12,
péntek délután 16,
szombat reggel 10 fok körül alakul.

Hideg fronthatásra számíthatnak az arra érzékenyek, többeknél előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás. Az északkeleti országrészben élőknél lehetnek gyengébbek a panaszok, előfordulásukra is kisebb az esély. (forrás: met.hu)

 LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton már több napsütésben bízhatunk. Délelőtt még sok felhő ígérkezik, ekkor főként az északkeleti országrészben látszik esély napsütésre, majd szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet, egyre többfelé kisüthet a nap, de mindeközben szórványos záporok, zivatargócok kialakulásával is kell számolni. Az átlag légmozgás gyengének ígérkezik, zivatarok térségében erősödhet fel. Nyugaton visszamelegszik a pénteki hűvös időhöz képest.

- Vasárnap változóan napos-felhős, gomolyfelhős időben elsősorban az ország keleti térségében nő meg az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, míg a középső és nyugati térségben csak elvétve látszik esély záporra.

- Hétfőre – már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – egyelőre még DDNY-i légmozgás melletti változó felhőzetre, időszakos napsütésre és szórványosan, főként a délutáni időszakban kialakuló záporokra, zivatargócokra van kilátás. Éjszaka hidegfront érkezhet.

- Kedden hidegfront okozhat szeles, zömében felhős, változékony, szórványosan záporokkal, zivatargócokkal tarkított időjárást.

- Szerdán is még a térségben maradó, de fokozatosan kelet felé mozgó hidegfront okozta szeles, változékony, szórványosan, de egyre inkább a keleti országrészre jellemzően záporos, zivatargócos időt. Nyugat felől szakadozhat a felhőzet. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!