Mindent rögzítettek a kamerák

2024.01.26. 09:03

Hat fordulóval hordta a főtérre a lomjait a házaspár

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

A hulladékgazdálkodás rend megsértésével vádol egy házaspárt a Kaposvári Járási Ügyészség, mert úgy szabadultak meg felesleges dolgaiktól, hogy bérelt lakásuk közelében kitették azokat az utcai szemetes mellé. Akkora mennyiségben halmoztak fel veszélyes hulladékot nem tartalmazó lomokat bérleményükben és annak udvarán, hogy azokat a lakossági szemétszállítással már nem tudták elvitetni, valamint a lomtalanítási szolgáltatást sem vették igénybe.

Hatot fordultak, mindent rögzített a kamera

Ezután a férfi és a nő 2023 szeptemberében a késő esti órákban hat fordulóval a felesleges lomot a Kaposvár főterénél lévő lakóhelyükhöz közel eső, kisméretű gyűjtőedényhez cipelték. Azonban a köztéri kamerák a társasházból való kihordástól a hulladék elhelyezéséig felvették a jelenetet. Így találták meg őket. A szemétszállításuk a törvény szerint hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, és mivel azt nem jelentették be, illetve engedélyt se kértek rá, az ügyészég szerint bűncselekményt valósítottak meg.
Az önkormányzat a lomok elszállításáról már másnap saját költségén gondoskodott, ezt az összeget a vádlottak még nyomozás alatt kifizettek a vagyonkezelőnek. Erre is tekintettel az ügyészség próbára bocsátást indítványozott velük szemben a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában