Jogtalan elsajátítás

2024.04.18. 14:05

Informatikussal kódoltatta volna át a talált telefont

Jogtalan elsajátítással vádol a Siófoki Járási Ügyészség egy férfit, aki nyolc napon belül nem adott le a hatóságnak egy mobiltelefont, hanem megtartotta.

Kovács Gábor László

2024 februárjában a siófoki hajóállomásnál lévő parkolóban megtalálta az elvesztett telefont, amit egy nő nem sokkal korábban az autóból való kiszállásakor véletlenül ejtett ki és hagyott ott. A készüléket a tulajdonos hívásai ellenére inkább kikapcsolta, majd egy informatikus ismerősét kérte meg, hogy tegye használhatóvá a készüléket. Az ismerős azonban figyelmeztette, hogy ebből baj lehet, ezért a vádlott meggondolta magát, viszont még mindig nem a hatósághoz vitte a mobiltelefont, hanem az otthonához közeli buszmegállóban hagyta. A siófoki rendőrök azonban időközben a fiatal férfit azonosították, amikor ezt megtudta, a buszmegállóban lévő telefont újból magához vette és átadta a hatóságnak. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben próbára bocsátásra tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában