Tárgyalás

2024.05.13. 14:00

Fedett nyomozó játszotta el a bérgyilkost

Megkezdődött a bírósági tárgyalása annak a nőnek, aki aki félmillió forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért. A nő négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mert a férfi a különélésük ellenére zaklatta és bántalmazta volt párját.

Kovács Gábor László

Az asszony a bíróság előtt nem tett vallomást, de a vád szerint 2023 elején elhatározta, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével egy férfihoz, aki vállalta a megbízást. A nő az állítólagos bérgyilkossal a kaposvári Keleti temetőben találkozott először 2023 februárjában személyesen, ekkor megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, és fotót is mutatott róla. Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezer forintot másnap kapja meg. A nőt azonban a temetőnél akkor már a rendőrség várta. 

A hétfői bírósági tárgyaláson meghallgatták a volt férjet, is, aki elismerte, hogy a bíróság többször eltiltotta a volt feleségétől, sőt egyszer 200 ezer forint pénzbüntetést is kapott, mert egy dulakodásban megsérült a nő lába, de szerinte nem követte és nem zaklatta a volt párját. 

Sérelmeket hordott fel, ami sok esetben nem állta meg a helyét – mondta a volt feleségéről a férfi, akiről azt is mondták, hogy a munkahelyén megvárta, és megpofozta a nőt.

A bíróság kihallgatta a nő édesanyját, aki azonban az ellenkezőjét állította.
– Úton-útfélen követte, zaklatta a lányomat, négyszer-ötször elment a ház előtt, és bekiabált az udvarra – mondta a volt vejéről a mozgássérült asszony.
A törvényszéken felolvasták az ügyben készült telefonlehallgatási jegyzőkönyveket is. Ebben az szerepelt, hogy a nő azt mondta, hogy „elege van abból, hogy a törvény nem csinál semmit, és a gyereke idegroncs lett”. Hozzátette, hogy „megvan az embere arra, hogy vége legyen, csak egy telefon, és beszél vele”, máskor azt említette, hogy a „fekete módszerhez” folyamodik. 

 

A nyomozó vallomását felolvasták   

A bérgyilkos szerepét egy fedett nyomozó játszotta el, akinek a vallomását szintén a bírónő olvasta fel. Ebben az szerepelt, hogy a nyomozó többször megkérdezte a vádlottat, hogy komolyan gondolta-e, és erre állítólag az volt a válasz, hogy a tetemőre mutatva azt mondta a megbízó: „kerüljön ide, mert ha csak megvernék, attól még nem oldódna meg az ügy.” A bíróság hétfőn ítélethozatalra készült, de az ügyet végül elnapolták, mert az derült ki, hogy a kiskorú gyermek jelenleg az édesapjával él, de a Kaposvári Törvényszék kikéri az erről szóló gyámügyi határozatot, csak ezután döntenek az emberölés előkészületének vádjáról.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában