Helyi kék hírek

2024.03.20. 10:24

Beismerte a bűnösségét a bérgyilkost megbízó asszony

Szomorúan üldögélt a vádlottak padján az a 43 éves asszony, akit azzal vádolnak, hogy egy bérgyilkossal akarta megöletni a volt férjét.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Bing Ai

Négy éve váltak el, de a férfi a különélésük után is zaklatta és bántalmazta volt párját. Az asszony 2023 elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével egy férfihoz, aki vállalta a megbízást. A nő a bérgyilkossal előbb az egyik kaposvári temetőben, majd egy benzinkúton találkozott, és 150 ezer forint előleget adott át neki. Az ügyében előkészítő ülést tartottak szerdán a Kaposvári Törvényszéken.
– Beismerem a bűnösségemet, vallomást nem kívánok tenni, de nem mondok le a tárgyaláshoz fűződő jogomról – mondta a nő, és azt kérte, hogy kezeljék bizalmasan az ügyét, mert a történtek miatt már elvesztette az állását.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a vádlottat emberölés előkészületéért ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyektől, sőt a 150 ezer forintra ítéljenek vagyonelkobzást. Az előkészítő ülésen az ügyész azt mondta, hogy leplezett nyomozati eszközökkel készített bizonyítékok állnak a vád rendelkezésére. A vádlott ügyvédje viszont azt kérte, hogy gyűjtsék össze, hányszor tett korábban bejelentést a nő a rendőrségre, mert a volt férje zaklatta. Tanúként kérte beidézni az asszony idős, beteg édesanyját, aki tanúja volt a férfi bántalmazó viselkedésének. Sőt még a gyermekük iskolai dokumentációját is bekérték, hogy mennyi hátrányt szenvedett az apa magatartása miatt. Az ügyvéd azt is kérte, hogy idézzék be azt a rendőr alezredest, aki ott volt a nő elfogásakor, és bizonyítani tudja, hogy az asszony már a helyszínen azt akarta mondani az állítólagos bérgyilkosnak, hogy hagyják abba, még az sem baj, ha a pénze elveszik. 
A nő jelenleg távoltartás hatálya alatt áll, vagyis nem közelítheti meg a volt férjét, a sértettet, aki nem jelent meg az előkészítő ülésen. A férfit a következő tárgyalásra beidézték, az ügy májusban folytatódik a törvényszéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában