Illegális üzelmek

2024.01.31. 09:18

Bérgyilkossal akarta megöletni volt férjét egy somogyi nő

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés előkészülete miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki félmillió forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért.

Kovács Gábor László

A nő négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mert a férfi a különélésük után is zaklatta és bántalmazta volt párját. Az asszony 2023 elején határozta el, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével egy férfihoz, aki vállalta a megbízást. A nő a bérgyilkossal az egyik kaposvári temetőben találkozott először 2023 februárjában
személyesen, ekkor megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott róla. 

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó 100 ezer forintot másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén. A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így nem jutott tovább az emberölés előkészületénél. 

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy ítéljék börtönbüntetésre és tiltsák el a közügyektől. Jelenleg távoltartás hatálya alatt áll, vagyis nem közelítheti meg a volt férjét.  

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában