siker

2019.04.17. 20:00

Bonbonban és bejgliben is remekeltek a kinizsisek

Ismét remekeltek a kinizsis tanulók, dobogós helyezésekkel tértek haza az Agrár Szakma Sztár Fesztivál országos megmérettetésről, Egerszegi Evelin bonbonjaival, Meláth Bence pedig bejglijeivel, briósaival és kalácsaival nyűgözte le a zsűrit.

Góz Lilla

– Ez narancsos, ez kávés, a másik sorban pedig a fehér csokis van erdei gyümölccsel töltve – mutatta ezüstérmes bonbonjait Egerszegi Evelin a Kinizsi iskola nyílt napján az érdeklődőknek. A fiatal lány nemrégiben a Szakma Sztár versenyén vett részt, először volt ilyen megmérettetésen. – Székesfehérváron tizenhárman versenyeztünk, és innen hárman kerültünk a budapesti döntőbe. Ott négyféle bonbont készítettem, nézték az ízt, a tálalást és a dekorációt – mesélte lelkesen Evelin. Fáradozásai beértek, hiszen ezüstéremmel térhetett haza.

– Nagyon szeretem a csokoládét, a kávét, ezért választottam a cukrász mesterséget, de szeretnék itt érettségizni, s a jövőben pedig szívesen oktatnám is e szép hivatást – mondta.

Köpenyt öltött ismét Meláth Bence, aki Pete Jánossal, az iskola oktatójával karöltve, illetve tésztába nyúlva foszlós kalácsot készített a tanműhelyben. Négy hónapon át készültek együtt a Agrár Szakma Sztár Fesztiválra, ahol mákos és diós bejglit kellett sütnie diákjának, akinek felkészülését Papné Szabó Ibolya szaktanár az elméleti tananyagban segítette.

– Az elmélet nagyon könnyen ment, a gyakorlat már nem volt olyan egyszerű. A harmadik helyet sikerült megszereznem a húsz induló közül – mondta el Meláth Bence. Szeretne iskolájában érettségit szerezni, majd elhelyezkedni szakmájában.

– Mindössze négy éve oktatjuk az édesipari képzésünket, második éve veszünk részt édesipari termékgyártó országos versenyen – mondta el Varga László. A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára, az édesipari versenyző felkészítője hozzátette: nagyon büszkék mindkét dobogós diákjukra.

A diáknapon nem csak az érmes tanulók mutatták be munkájukat. A reggel diákparlamenti üléssel kezdődött, majd a Ki a király elnevezésű, szakmák közötti versenyen az édesipari termékgyártók bizonyultak a legjobbnak, az iskola tanárai rockkoncertet is adtak.

– Húsvéti díszeket is készíthetnek, az Indít közalapítvány szabadulószobában várja az érdeklődőket. Ujjlenyomatot készíthetnek, katonai fegyvereket szerelhetnek össze, a tűzoltók gépparkjukat mutatják be – sorolta a programokat Kutasné Harsányi Tünde pedagógus. Foszlós kalács mellett finom sütik is várták a diákokat. A sütivásár bevételét a Kutyatár Egyesületnek ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában