Alumni Program

2019.09.30. 14:00

Kántor Sándor sarkallta élethosszig tartó tanulásra a gépészeseket

Kántor Sándor, nyolcszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes, 168-szoros magyar válogatott röplabdázó tartott előadást a tanulóknak egykori iskolájában, az Eötvös Loránd Szakgimnáziumban. Az Alumni Program keretében az élethosszig tartó tanulásra hívta fel a diákok figyelmét.

Góz Lilla

– Örömmel fogadtam el a felkérést, a diákokban szeretném tudatosítani milyen fontos az egész életen át tartó tanulás – mondta el Kántor Sándor az iskolai rendezvényen. Hozzátette: amikor megkezdte tanulmányait, megszeppenve és alacsonyan lépett be az Eötvös iskolába. Azon a nyáron nőtt meg és kezdett el a röplabdára koncentrálni – emlékezett ifjúkorára a röplabdás legenda. Ahogy nagyapjának, neki is a szakrajz volt a kedvenc tantárgya, gépgyártás technológus és technikusként végzett, majd Olaszországban folytatta a röplabda mellett a tanulást.

Kántor Sándort, egykori diákunkat azért hívtuk meg, hogy életútja révén példaként szolgáljon a programban részt vevő tanulóinknak – mondta el Horváth Jenő, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumának igazgatóhelyettese. A rendezvényt is támogató pályázati forrásból tíz fejlesztő csoportban nyolcvan diák anyanyelvi és matematikai tudását fejlesztik folyamatosan.

– A célunk, hogy a diákok bent maradjanak az oktatásban és szakmát, érettségit szerezzenek, továbbá sarkalljuk őket arra, hogy tanuljanak tovább a szakmájukkal a zsebükben is – jegyezte meg az igazgató-helyettes.

Ballér Bálint a második éve vesz részt a programban. – Matematikai feladatokat oldunk meg az órai munkához kapcsolódóan, jut idő gyakorlásra és tágabb ismereteket szerezhetünk – mondta el Kántor Sándor előadása után a kilencedikes informatika képzésre járó diák. Ballér Bálint az érettségit követően programozást szeretne tanulni egyetemen, úgy látja, hogy biztos munkát tudna szerezni ilyen végzettséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában