környezetünk tisztasága

2021.02.08. 10:00

A lakóközösség feladata az utcai konténerlakatolás

Kaposvári olvasónk jelezte, hogy Pintér Rómeónak, a megyei jogú város alpolgármesterének a lakókörnyezete ugyan rendezett és tiszta, de a hozzá tartozó Honvéd utca 24. mögötti terület, a játszótér igazi szeméttelep, hajléktalanpihenő, és az új kosárlabdapályát is megrongálta valaki.

Lőrincz Sándor

Mint írja: „Évek óta kérjük, hogy a játszóteret kerítsék be, az előtte lévő kukákat zárják, de hiába. Azt gondolják tán, hogy az ottani időseknek nem jár más?”

Megkerestük Pintér Rómeót, aki közölte: a város előtt ismert a helyzet, ám a hajléktalanok rendbontása nem rájuk, hanem a rendőrségre tartozik. Azt tanácsolta, a lakók bátran hívják a rendőrséget, ha bármiféle anomáliát érzékelnek. Az alpolgármester egyébként megjegyezte: ez a terület már nem az ő, hanem Kárpáti Tímea körzete.

A képviselő asszony lapunknak elmondta: a megyeszékhely jövőbeli elképzelései között szerepel a garázsok előtti út, a játszótér, illetve a Dózsa Edzőcsarnokig terjedő terület állapotának felülvizsgálata; a parkolók szempontjából is. Így várhatóan a közeljövőben már megnyugtató lehet a megoldás, hiszen ez a városnak is eltökélt szándéka. Kárpáti Tímea is gyakran jár arra, ismert előtte ez a szemnek sem túl kedves látvány, és maga szólítja fel a fedél nélkül élőket, hogy motyójukkal induljanak el a hajléktalanszállóra, ám azok, ha fel is kerekednek, rendre visszatérnek.

Nyomatékosította: a kosárlabdapálya kialakítása már a kezdetekkor kiváltotta néhány lakó nemtetszését, pedig ezt a beruházást a fejlesztés első lépcsőfokának szánták. Az is tény, sokan odahordják a szemetet és mindenféle limlomot, ám a konténerek lelakatolása nem az önkormányzat, hanem a lakóközösség feladata. A játszótér bekerítésével viszont nem ért egyet, hiszen forgalom elől elzárt helyről van szó, így a gyerekek és szüleik biztonságban érezhetik magukat. Azt vallja: ilyen esetben felesleges egy zárt terület kialakítása.

A képviselő asszony kiemelte: eredmény csak a környék lakóival közös akció során érhető el. Bízik abban, hogy továbbra is partnerek lesznek, maradnak az ott élők, akiknek azt tanácsolta, ha rendbontást tapasztalnak, bátran hívják a közterület-felügyeletet, illetve a rendőrséget, de ő maga is szívesen áll a lakók rendelkezésére, mivel valamennyi lépcsőházban megtalálható az elérhetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában