fotók

2021.05.02. 22:47

A Völgyhíd lábánál élvezhetjük a panorámát és a finom falatokat

Egy különleges hellyel bővül a Balaton gasztrotérképe, a hétvégén ugyanis kirándulók lepték el a Kőröshegy melletti Völgyhíd Kávézót.

B.Z.

Mint megtudtuk a vendéglátóhely tulajdonosváltáson esett át, mely az arra járó kirándulók kíváncsi szeme előtt sem maradt rejtve. Családok, baráti társaságok álltak meg a Völgyhíd lábánál, hogy függőágyba feküdve élvezzék a viadukt és az erdős környezet adta panorámát. Mindezt a legtöbben finom falatok mellett tették. A korábban kávézóként üzemelő épületben átalakítás zajlik, de a betérő vendégek addig is megkóstolhatják a food truckok kínálatát. Nem csak a street food ételek különlegesek, de a járművek is, melyben elkészítik őket. A Fegyencjárat névre keresztelt '85-ös Mercedes egykoron valóban rabszállító autóként működött, a vezetőfülke mögött még mindig látható a rács. A Dezső elnevezésű '63-as évjáratú food truck pedig eredetileg tűzoltóautó volt.

– Mindig beleszeretünk ezekbe a roncsokba és a végén alkotunk belőlük valami csodát – mesélte Török Tímea, a Völgyhíd Konyha és Rét üzletvezetője.

A hétvégén sok kiránduló megállt itt pihenni egy picit, sokan függőágyból élvezték a panorámát, közben kávéztak, sütiztek, vagy épp a street food különlegességeket kóstolták. Sebők Renáta párjával és kutyájával érkezett a Völgyhíd lábához. – Örömmel látom hogy vannak vega és vegetáriánus ételek, ez nekem fontos, mert én vegetáriánus vagyok – mesélte a kőröshegyi lány. A kutyás vendégek örömmel vették, hogy a kedvenceikre is gondoltak, hiszen a hétvégi meleg időben jutott kis frissítő a négylábúaknak is, míg a gazdik falatoztak.

Török Tímeától megtudtuk, hogy június első felében elkészül a melegkonyhás rész is, így bővül az ételkínálat, de továbbra is itt állomásoznak majd a különleges régi járművek, valamint francia süteményeket is lehet kóstolni. Ami még érdekesség, hogy a területen található diófa mellett készül majd színpad is, ahol különböző koncerteket szeretnének majd tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában