Fotók és videó

2023.04.21. 16:57

Lehorgonyoztak a Balatonnál a szakmakereső diákok

Harmadik alkalommal népesült be a siófoki és a fonyódi kikötő pályaválasztás előtt álló diákokkal. A Siófoki Szakképzési Centrum Balatoni Szakmakikötő rendezvényén mutatta be képzési palettáját és ingyenes hajózásra is várták a diákokat pénteken.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth Levente Foto

Az újraélesztést mutatta be Pozsár Eszter, aki egészségügyi képzésben tanul Siófokon. Az iskola elvégzése után mentőtisztként szeretne dolgozni. 
– Szerintem az egyik legszebb dolog, amikor segítünk más embereken és igazából ezért is választottam a Baross iskola ezen képzését – tette hozzá. 

Az érdeklődő diákoknak lehetőségük volt a siófoki kikötőben édességeket is készíteniük. 
– Sütinyalókát csináltunk, amit a gyerekek interaktív módon csokoládéba mártanak, majd megszórják egy kis cukorral – mutatta a finomságokat Leányvári Krisztina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium szakoktatója. Siófokon 12, Fonyódon pedig 16 kiállító mutatkozott be az általa kínált szakmákkal. Az érdeklődők szolgálati kutyabemutatót is láthattak, ujjlenyomat vételt is kipróbálhatták, valamint bort palackozhattak és robotokkal ismerkedhettek.

A Balatoni Szakmakikötő program célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló diákok érdeklődését a térségben elérhető képzések iránt.  

– Nem lehet elég korán kezdeni, akik most hatodik, hetedik osztályosok, ők majd egy-két év múlva nyolcadikosok lesznek és ha már sikerül most elültetni bennük a szakképzés iránti érdeklődést, felkelteni a szakmák iránti lelkesedést akkor nagy eséllyel fogják választani a szakképzést – emelte ki Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. 

Nemcsak a képzőhelyek, hanem a duális képzésben velük együttműködő cégek is bemutatkoztak. Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy három évfolyam is végzett a hajós technikus képzésben, amelyet a centrummal közösen indítottak korábban.

Witzmann Mihály, Siófok és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: a centrumnak küldetése, hogy olyan képzéseket indítson, amelyek a piaci elvárásoknak megfelelnek és az iskola elvégzését követően helyi és környékbeli vállalatoknál el tudnak helyezkedni a fiatalok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában