Sonline.hu videó

2024.03.27. 14:04

Fél évszázada oktatnak és nevelnek a fonyódi Bacsákban

Ötven éves fennállást ünnepelte szerdán a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola. A félévszázados jubileum alkalmából egy újságot is kiadtak, s az ünnepségen külön köszöntötték az intézmény névadójának unokáját.

Góz Lilla

Több tanuló versekkel, dalokkal és tánccal készült.

Fotó: Németh Levente

Pörögtek a szoknyák, buzsáki néptáncot jártak a Bacsák diákjai a szerdai ünnepségen, ahol a rendészeti és a honvéd kadét tanulók is bemutatkoztak. Több tanuló versekkel és dalokkal készült. A Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola 50 éves fennállását ünnepelte. 

 Hiszem, hogy szerettek, szeretnek a diákok a Bacsákba járni, abban a szellemben neveljük őket, hogy érezzék, az iskola támpontot nyújthat számukra.

– mondta köszöntőjében Homor Judit, az intézmény igazgatója. Büszkék tanulóikra, minden évben kimagasló eredményeket érnek el. A 10 évvel ezelőtt állított, az iskola büszkeségeit összegyűjtő márványtábla fele már megtelt a rangos országos versenyek helyezettjeinek nevével. Homor Judit felidézte névadójuk, Bacsák György szellemiségét, akinek unokáját, az ünnepségen részt vevő Hideghéthy Györgyöt külön köszöntötte. 

Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: évtizedek óta az iskola fontos szerepet tölt be a város életében.  

A gyermekközpontú, tudatos neveléssel és a kornak megfelelő képzésekkel, a folyamatos innovációval ma is Somogy oktatási intézményei között meghatározó szerepet tölt be a Bacsák.

– tette hozzá. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében kiemelte: a Bacsák a teljes balatoni szakképzés fontos tartóoszlopa lesz a jövőben. Fejlesztik a technikumi képzéseket, például oktatási szakasszisztens képzést indítottak. 

A diákok grafikáival díszített köszönőlevelekkel és ajándékokkal hálálták meg a város, a centrum vezetőinek, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarának, az iskola alapítványának alapító tagjainak, a CMS Hungary Kftnek és a Hűtő-Klíma Kftnek, Zádori János volt igazgatónak és a négy legrégebben dolgozó oktatónak a támogatását. Az országos versenyeken eredményesen tanuló diákokat és a nyugdíjas tanárokat is köszöntötték. Egy újságot is készítettek, amely az iskola fél évszázados történetét dolgozza fel. Az ünnepséget fogadással zárták, a vendéglátás Fonyód város és a centrum támogatásával valósult meg. Horváth Péter, a centrum főigazgatójának pohárköszöntőjét követően a résztvevők közösen vágták fel az ünnepi tortákat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában