Iskolai élet

2024.03.27. 15:50

Felbőgött a Moszkvics, pöfögött a Trabant a gépészes diáknapon

Diáknapot tartottak szerdán az Eötvös Loránd Műszaki Technikumban, melyen csaknem 800-an vettek részt.

Harsányi Miklós

 Veteránjármű-kiállítás,  a karaoke és táncbemutató is szerepelt a programban.

– Trendi a gép – ámuldozott egy tini fiú, amikor megpillantotta a 125-ös Polski Fiatot. A 60 lóerős, türkizkékben pompázó jármű 1972-ben gördült le a gyártószalagról és kisebb csoport verődött össze a többi bő fél évszázados járműnél is. Lenyűgöző felhozatallal rukkolt elő a somogyi veteránjármű barátok egyesülete: egy 1963-as Mercedesen kívül Moszkvicsot, Barkast és Ladát is elhoztak. A kaposvári Nagy Balázs egy 601-es Trabanttal valamint  egy 1973-ban készült 128-as Fiattal érkezett. Utóbbinál a teljes felújítás nagyjából egy évig tartott, a motort- és a karosszériát egyaránt érintette a munka. Sebestyén Krisztián egy korabeli rendőrautóval gördült a Gépész udvarára: az 1989-es 2105-ös Lada magával ragadó stílusát sokan díjazták.

– Megnyugtató látni, hogy a mai kamaszok ilyen komolyan érdeklődnek a korabeli gépkocsik és technikai megoldások iránt – mondta ifj. Somogyvári János, az egyesület elnöke. – Igyekszünk eleget tenni a felkéréseknek, fontosnak tartjuk, hogy a diákok megismerjék az egykori járművek felépítését, jellemzőit, egy helyen ritkán látni ennyi veterán járművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában