Most már jöhet a tavasz!

2024.02.25. 17:20

Elűzte a telet a Ford hópihe és a Skoda panda

Egy el nem durrant pezsgő, éhes vámpír és egy panda is falta a kilométereket a negyedik Autósfarsangon. Tizenkét állomást kerestek fel a résztvevők a megtett 35 kilométeres út során, hogy szórakoztató feladatok megoldása közben ismerjék meg a dél-balatoni vidék szépségeit.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A már veterán felvonulók mellett újonnan érkezők is részt vettek a IV. Autósfarsangon, amelyet még a pandémia idején hívott életre az ötletgazda Lajos Beáta. Még 2021-ben azért találta ki a rendezvényt, mert akkor a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a farsangi programok az iskolákban és a szülőkkel közösen arra jutottak: nem szeretnék, ha gyerekeik kimaradnának a télűzés eme hagyományából. Az ötletet tett követte és idén már mintegy 80 résztvevővel és 50 kocsival masíroztak a farsangolók a tavasz felé. 

Középen: Lajos Beáta, a rendezvény fő mozgatórugója.
Fotó: Németh Levente

 

Érintették Balatonlellét, Balatonboglárt és Balatonszemest is útjuk során, hiszen a rendezvény fontos célja volt, megismertetni a dél-balatoni vidék szépségeit a résztvevőkkel. – Idén is fantasztikus volt a hangulat és ötletes jelmezek készültek, mondta el lapunknak a rendezvény fő szervezője Lajos Beáta, aki szintén maskarába bújva vezényelte az összesereglett autósokat. 

Kitettek magukért a sofőrök. 
Fotó: Németh Levente 


Résztvevők érkeztek Egerből, Budapestről, Biatorbágyról, Győrből és természetesen az északi partról is. Bogárhátúval és veterán verdákkal is érkeztek. Utóbbiaknak az Autósfarsang egyfajta bemelegítés volt a tavaszi túrák előtt, egy zöld Wartburg meg is adta magát a gumball feladatainak végrehajtása közben, amit el kellett vontatni. A többiek azonban be tudták fejezni a versenyt, amelyet a gyerekek élveztek a legjobban. 

Együtt masíroztak a tavasz felé.
Fotó: Németh Levente

A nyertes a hazai pálya előnyeit kihasználó Kovács Péter, majdnem holtversenyben második a Cimbik csapata lett, akik egy cowboynak öltözött család volt. A jelmez szépségversenyben pedig egy hópihének álcázott Ford nyerte el a zsűri tetszését, de a panda Škoda és a vámpírmobil is nagyon mutatósra sikerült.

 

Újdonságokat terveznek

A nagy sikerre való tekintettel jövőre több kategóriát terveznek a szervezők az Autósfarsangon, ahol ügyességi feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek és három települést érintő útvonalat kellett időre teljesíteniük. Idén először jótékonysági volt a rendezvény, amelyből a befolyt 55.500 forint felajánlást a balatonszemesi Adománybanknak ajánlanak fel a szervezők. A felvonulás és az eredményhirdetés végén egy meglepetés szülinapi köszöntés várta az egyik versenyzőt, így a téltemető túra végül egy hatalmas bulival zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában