Verseny

2024.05.01. 06:00

Somogyi séf is pontozott a zsűriben

Góz Lilla

Erdőről mezőre elnevezésű ételkompozíciójával a nyírbátori Kakukk X Bila csapat nyerte a Magyarország étele 2024 versenyt. A hétvégi szolnoki megmérettetésen a szakmai zsűri tagjai között volt egy balatonboglári étterem séfje, Németh Tamás is. – Először vettem részt zsűritagként a versenyen – mesélte Németh Tamás, a balatonboglári Full Gas Étterem séfje. – Voltak nagyon jó ételek, amelyeken látszott a sok befektetett munka és tapasztalat. Kifejezetten örültem a vad- és mangalicafinomságoknak. Kiemelte: szükség van az olyan megmérettetésekre, amelyek a hazai gasztronómiát mutatják be. 
Csak tiszta forrásból! – ez volt a Magyarország étele 2024 szakácsverseny jelmondata. Kiváló minőségű, friss alapanyagokat lehetett felhasználni, lehetőleg a régióból. Az innovatív, ugyanakkor közismert ételek legfeljebb négy összetevőből állhattak. Könnyen elkészíthetőnek kellett lenniük a legtöbb átlagos konyhában, akár nagy mennyiségben is. A döntőbe a februári elődöntőben induló 20 csapatból 12 jutott tovább, ők ragadhattak fakanalat a szolnoki döntőben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában