Üzlet

2024.03.24. 17:27

Könyvesbolttal és kávézóval segítenek a reformátusok átjutni a kereszteződésen

A virágvasárnapi istentisztelet után megnyílt a KeresztezŐ Református Könyvesház és Kávézó Kaposváron.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

A református templom mellett található üzletben több mint húsz kiadó könyvei közül válogathatnak az érdeklődők. Tapazdi Tamás a gyülekezet főgondnoka érdeklődésünkre elmondta, az egyházi irodalom mellett ifjúsági kiadványok, gyerek és más tartalmú könyvek is megtalálhatók. – Szeretnénk a kisebb gyülekezeteknek is segíteni és ellátni őket könyvekkel, ezáltal nem nekik kell felvenni a kapcsolatot a kiadókkal, hanem ezt megtesszük helyettük – tette hozzá a főgondnok.

Petró László lelkipásztor a megnyitón elmondta, régóta vágytak egy olyan helyre, ahol meg tudják mutatni a református hitnek az értékeit, valamint a gyülekezeti tagoknak és a szülőknek találkozási pontot biztosíthatnak. 

Nem gazdasági céllal hoztuk létre az üzletet, hanem azért, hogy az embereket átsegítsük a kereszteződésen és behívjuk őket a templomba 

– hangsúlyozta a lelkipásztor. A több mint 20 millió forintból kialakított helyiségben egyszerre 32-en tudnak helyet foglalni.

Egyedi megjelenéssel hívogatják az embereket

Petróné Oláh Edina a KeresztezŐ Református Könyvesház és Kávézó kreatív igazgatója lapunknak elmondta, úgy álmodták meg az üzlethelyiséget, hogy minden korosztály jó szívvel lépjen be. A gyerekeknek egy kuckós részt is kialakítottak, ahol 16 különböző színű babzsákon foglalhatnak helyet, rajzolhatnak, játszhatnak és hasznosan tölthetik el az időt addig, amíg szüleik kávéznak és vásárolnak. – Figyeltünk arra is, hogy teljes mértékben egyedi legyen a megjelenésünk – emelte ki Petróné Oláh Edina

A színes, igékkel ellátott poszterek, a negyvenöt fokban elfordított egyik könyvespolc, valamint a televíziókon felvillanó bibliai üzenetek is ezt sugározzák.

– tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában