Ritmikus gimnasztika

2024.03.27. 16:36

Király Gréta legyőzhetetlen volt, ötször állhatott a dobogó tetejére

A kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika SE tornászai Törökbálinton léptek szőnyegre a vidékbajnokságon, a magyar bajnokság elődöntőjén. Remekül szerepeltek a lányok, ugyanis huszonkét éremmel térhettek haza.

Trancsik Zsanett Kármen

A győztes felnőtt csapat

Törökbálinton került megrendezésre a ritmikus gimnasztikázók Magyar Bajnokságának elődöntője, a Vidékbajnokság.

A kaposvári LSC RG SE tagjai a junior és felnőtt VSK-1 és VSK-2 (versenysport kategóriák) versenyek legeredményesebbjei lettek. Összesen két csapatarany, tizenegy egyéni arany, három ezüst és hat bronzérem került a somogyi lányok nyakába.

A legkiemelkedőbben Király Gréta szerepelt, aki a felnőtt I. osztályú kategóriában, egyéni összetettben, karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Grózner Alexa a junior mezőnyben négy bronzéremmel zárta a versenyt. 

Király Gréta az egyéni összetettben, labdával, buzogánnyal, karikával és szalaggal is aranyérmes lett

VSK-2 kategória junior és felnőtt versenye is teljes LSC-s sikert hozott, mind a csapatoknál mind az egyéni versenyszámokban kaposvári arany született. 

A felnőtteknél a Korcsmáros Luca, Molnár Adél és Szerafin Gréta összeállítású csapat lett a bajnok a hét együttes közül. Egyéni összetettben Molnár Adél nyert, labdával és buzogánnyal is aranyérmes lett. Szerafin Gréta magasan nyerte a karikát. Korcsmáros Luca pedig labdával lett ezüstérmes.

A junioroknál a Csernák Mirjam, Keszthelyi Boróka, Mészáros Veronika, Szvitán Zorka összeállítású csapat győzött. Egyéniben Mészáros Veronika lett a győztes, Szvitán Zorka a bronzémes. Labdával is előbbi nyert, míg utóbbi az ezüstnek örülhetett. Buzogánnyal Mészáros Veronika a második lett. Csernák Mirjam összetettben és labdával is az ötödik helyen zárt.

A lányokat Balogh Orsolya, Boros Ninetta, Kutnyák Nikolett és Borbély Kata készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában