Tenisz

2024.03.27. 12:50

Őrület, micsoda magyar sportsiker történt éjszaka

Már a legjobb nyolc között van Marozsán Fábián a Miamiban zajló ATP 1000-es tenisztornán, ahol ezúttal a világranglistán tizedik ausztrál Alex de Minaurt győzte le.

Fotó: Getty Images via AFP

Bár az ausztrál játékos a második szettet 6-0-ra nyerte meg, az elsőt és a harmadikat elvesztette, ez pedig a magyar teniszező újabb hatalmas sikerét jelentette a floridai versenyen. Marozsán ezzel a sikerrel már a legjobb nyolc között van a bombaerős mezőnyben.

Az ausztrál játékos a meccset megelőzően a világrangista 10. helyén állt. Az első szettben 4-4-ig fej fej mellett haladtak, majd 5-4-es Marozsán vezetésnél jött a magyar jáékos első breakje, amely az első szett megnyerését is jelentette. A második játszmára sok szót nem érdemes vesztegetni, mert azt az ellenfél 6-0-ra nyerte meg. 

Ám ez sem törte össze Marozsánt, aki a döntő szettben egészen parádés játékkal rukkolt ki.

 Szenzációsan teniszezve kétszer is elvette az ellenfél adogatását és simán nyert 6-1-re. Ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe.

Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál) 6-4, 0-6, 6-1 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában