Kézilabda

2024.03.29. 11:37

Visszavonul a közönségkedvenc spanyol irányító

Érzelmes sajtótájékoztatón jelentette be a visszavonulását Nerea Pena, a Ferencváros női kézilabdacsapatát hét éven keresztül erősítő, a népligetieknél közönségkedvencnek számító spanyol irányító – írja a Marca.

– Ez nem volt könnyű döntés, mivel sajnálatos módon nem tudtam megválasztani a visszavonulásom pillanatát, ahogyan azt szerettem volna – fogalmazott a 34 éves Nerea Pena. – Szerettem volna a pályán elbúcsúzni, de erre sajnos nem kerülhetett sor.

A 176-szoros spanyol válogatott irányító – aki egy-egy vb-ezüst és bronzérmet, illetve egy Eb-ezüstérmet nyert a hispán nemzeti együttessel – pályafutását végigkísérték a sérülések, utolsó aktív éveiben krónikus ínhüvelygyulladással bajlódott, így elmondása szerint a Vipers színeiben elért BL-győzelmet sem tudta élvezni 2022-ben.

– Az árral szemben úsztam, a testem pedig soha nem reagált úgy, ahogyan én szerettem volna. Elfogadtam, hogy itt a vége, mert végső soron én is csak ember vagyok, s az utolsó évek komoly nyomot hagytak bennem – fogalmazott Pena.

A 34 éves irányító – aki a Ferencvárosban egy-egy bajnoki, illetve kupagyőzelme mellett három-három ezüstérmet könyvelhetett el, illetve a Siófok KC együttesénél is megfordult – saját elmondása szerint még nem tudja, mit fog csinálni a közeljövőben, de megvan az edzői képesítése, így nem kizárt, hogy akár trénerként is láthatjuk a későbbiekben.

– Lezárult egy fejezet az életemben, és kezdődik egy másik, amelyben reményeim szerint hasonló módon ki tudok teljesedni. Még nem tudom pontosan, mit hoz számomra a jövő, de lelkesen állok elébe. Kézilabda, most búcsúzom tőled.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában