Helyi sport

2024.04.20. 15:34

Beleállnak izomból és megpróbálnak nyerni az újonc ellen a balatoniak

Hat forduló alatt hét pont hátrányt kellene ledolgoznia a héten kinevezett új vezetőedzővel, Jeney Gyulával a BFC Siófoknak a másodosztályú tagság megőrzéséhez. Az első lépést a tabellán előttük álló BVSC-Zugló legyőzésével tehetik meg. A kiesési rangadót vasárnap, 17:00 órakor rendezik.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

A héten közös megegyezéssel szerződést bontott Dragan Vukmirral a BFC Siófok, ami az eredmények tudatában nem meglepő. Ha csak utóbbi döntött volna, már tavaly októberben megtörténik mindez, amikor a BVSC-Zugló ellen egymás után már negyedszer kaptak ki úgy, hogy közel háromszáz percig gólt sem szereztek. Távozott akkor edző, játékos, csak az első számú szakmai vezető, Dragan Vukmir nem... Ha az eredményesség szempont, akkor válthattak volna télen is, hisz öt nyeretlen találkozóval zárták az évet, négy vereséggel.

Most hat nyeretlen találkozó után aztán megtörtént a váltás, melyeken tizenöt gólt kapott az együttes. A korábbi ajkai szakvezetőnek, Jeney Gyulának hat forduló alatt ebből a helyzetből kell talpra állítani a csapatot. Kisebb csodát kéne véghez vinni, hisz az eddigi huszonnyolc bajnokin összesen hatszor nyert a BFC Siófok, melynek most a hátralévő hatból hármat minimum hozni kellene " – Minden mérkőzést meg kell nyernünk ahhoz, hogy optimálisan bizakodva várhassuk a bajnokság végét – nyilatkozta a klub honlapján Jeney Gyula. – Nincs más hátra, vasárnap beleállunk izomból a meccsbe, és természetesen megpróbáljuk megnyerni!

Ehhez azonban a korábban látottakkal ellentétben labdabirtoklásban javulni kell, nem elég csak várni a hibára és azt kihasználni, ki kell kényszeríteniük azt, amihez legalább a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nyomást kell helyezni az ellenfélre. Jeney Gyula a klub honlapján is elmondta, komoly taktikai dolgokra ebben a helyzetben nincs lehetőség, ám ezt a változást el kell érnie labdarúgóinál, hogy azok győztes útra tudjanak lépni.

Az újonc BVSC-Zugló ellen vehetnek lendületet balatoniak a hajrára, mely egymás után nyolc (!) nyeretlen bajnokinál jár már vendégként, utoljára Csákváron nyertek tavaly október végén. Náluk gyengébb idegenbeli mutatóval csak a Budafoki MTE és a Credobus Mosonmagyaróvár bír. Siófokra három vereséggel – Vasas FC (2–0), FC Ajka (0–2), Gyirmót FC Győr (2–1) – a hátuk mögött érkeznek, ráadásul ezeken mindössze egy találatot értek el. Az idei tizenegy bajnokin tizenhárom pontot szereztek tíz rúgott góllal, melyből az Ihring-Farkas, Bacsa duó három-hármat vállalt.

Negyvenhat bajnoki jutott Dragan Vukmirnak Siófokon

A balatoniak 2013-as élvonalbeli búcsúja óta Dragan Vukmir volt a tizenharmadik edző, aki lehetőséget kapott a kispadon. Negyvenhat találkozón irányította az együttest, melyet tavaly télen vett át a tizennegyedik helyen és a nyolcadikira vitt fel, tizennyolc tavaszi bajnokin harminchárom pontot szerezve. " – Fél évet vállaltam, és azt, hogy bent tartom a csapatot, az én szerepem ennyi volt – nyilatkozta Dragan Vukmir, aki meglepetésre mégis maradt.

Ebben a szezonban már képtelen volt összerakni együttese védekezését: huszonnyolc bajnokiból mindössze négyet tudott lehozni nullára, összesen ötvennégy gólt kapott az együttese. A bajt tovább tetézte, hogy a huszonnyolcból tizenegyen gólt sem rúgtak... A negyvenhat bajnokiján tizenöt siker mellett tizenkilenc vereséget könyvelhetett el, épp hogy negyven százalék feletti eredménnyel zárta ezt a siófoki szereplését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában