Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.04.28. 19:38

Kaotikus meccsen szerzett pontot az éllovas otthonában a Rákóczi FC

Kiállításokkal tarkított mérkőzésen pontot rabolt az éllovas Iváncsa KSE otthonából a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 26. játéknapján.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A tavaszi idényben rendre jól szerepelt a rangadókon a Kaposvári Rákóczi FC, amely a csoportot vezető Iváncsa otthonába sem feltartott kézzel érkezett. Székely Tibor, a somogyiak vezetőedzője egy helyen változtatott az előző heti kezdőcsapatán, melyben újra helyet kapott a betegségéből felépülő Szederkényi Ádám. 

Fotó: Klein Péter Nándor


A találkozó remek iramban kezdődött, már az első percekben kisebb helyzetek alakultak ki mind a két kapu előtt. A Rákóczi főként a jobb szélen próbálkozott, Ekker Milán, illetve Babinszky Bence sebességére építve. Ez a taktika viszonylag gyorsan, tizenhárom perc alatt meghozta a kaposváriaknak a várt eredményt: egy remek Horváth Balázs, Babinszky Bence kényszerítő után utóbbi tört be a tizenhatoson belülre, levitte egészen az alapvonalig a labdát, majd az érkező Hampuk Ádám elé tálalt, aki két méterről passzolt a kapuba (0–1). A vezetés megszerzése után beszorultak a somogyiak, akik előbb Kiatipisz Arisztoteliszre nem figyeltek, a szélső azonban nyolc méterről csak a jobb kapufát találta telibe, míg a kipattanót pont Horváth Fábián kezébe rúgta. Két perc múlva pedig Suszter László ziccerét is fogta a fiatal kaposvári hálóőr. A folytatásban is záporoztak az ígéretes hazai lehetőségek, a kaposváriak csak ritkán tudták átlépni a felezővonalat, ezek ellenére azonban megduplázták előnyüket. Ekker Milán adott kitűnő labdát Horváth Balázsnak, aki kapásból, hat méterről, kissé jobbról lőtt a jobb alsóba (0–2). Az első gól felpörgette, a második kissé visszafogta az iváncsaiakat, ez azonban nem tartott sokáig, ráadásul még a szünet előtt szépítettek is a hazaiak, miután Törőcsik Péter egy egyéni akciót követően két védő közül is a hálóba tudott gurítani tíz méterről (1–2), így nem dőlhettek hátra a kaposváriak. 

Fotó: Klein Péter Nándor

A második játékrészre szerkezetet váltott a Kaposvár, az addigi 3-5-2-t 4-4-2-re cserélték, Gál Mátyás fellépett a középpályára, hogy ezzel stabilitást adjon csapatának. A meccs azonban ott folytatódott, ahol az első játékrészben befejeződött: az Iváncsa akarata érvényesült, ami helyzetekben is megmutatkozott. A kaposváriak nem tudták birtokolni a labdát, nagy harcot vívtak érte, ami vezéráldozatot is követelt: Pintér Máté az 51. percben begyűjtötte a második sárga lapját, így a hátralévő bő negyven percre emberhátrányba kerültek a zöld-fehérek. Az éllovas így tovább tudta fokozni a már addig hatalmas nyomást, a Rákóczi minden erejével a védekezésre koncentrált, a kontrákra kevés lehetősége nyílt a somogyiaknak, amikor viszont Babinszky Bence meg tudott lódulni, rögvest négy védővel találta magát szembe, ez pedig még neki is soknak bizonyult. A reményt viszont nem veszítették el a vendégek, akik végig harcoltak, küzdöttek minden egyes labdáért. Sőt, újra bevették a listavezető kapuját: egy kiugratás után Horváth Balázs küzdött meg a labdáért, s védőjétől megszabadulva, estében lőtt a jobb alsóba tizenöt méterről (1–3). A kétgólos Rákóczi vezetés azonban nem tartott sokáig, az utolsó húsz percbe lépve Horváth Fábián nagy védése után Madarász Bence közelről sodorba a hálóba a labdát (2–3). 
Az utolsó negyed órában a kaposváriak csak ritkán jutottak némi levegőhöz, annyira szorította a kapu elé őket az Iváncsa, amely ne feledjük emberelőnyben játszhatott egy könnyelmű bírói ítélet után. A Rákóczi mindent megtett azért, hogy elvigye a három pontot a listavezető otthonából, így feszültségtől sem volt mentes a meccs hajrája, amely igen kaotikusra sikerült. A 89. percben ugyanis Aradi Csaba fejelt a kapuba (3–3), így úgy tűnt, hogy pontot mentenek az iváncsaiak, akiktől a Barta Barnabás annyira szerette volna megkaparintani a labdát a gólt követően, hogy kakaskodásért kiállították. A csattanó viszont ezt követően jöhetett volna, ugyanis a Rákóczi FC még egy utolsó támadást indított, melynek végén Pusztai Dániel kiharcolt egy büntetőt, ezt pedig a hazaiak vezetőedzője, Tóth András sem tűrte szó nélkül, így őt is kiállította Juhász Bálint játékvezető. A tizenegyesből Babinszky Bence tehette volna fel a pontot az i-re, de lövését védte Varga Ádám, így elmaradt a bravúr. 

A Kaposvári Rákóczival kapcsolatos további hír, hogy a klub első körben megkapta a másodosztályú licencet a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, így adminisztratív akadály már nem gördülhet a zöld-fehérek osztályváltása elé. Ez azonban még távolinak tűnik, ugyanis csupán két csapat jut fel a négy harmadosztályú csoportból. 

Iváncsa KSE–Kaposvári Rákóczi FC 3–3 (1–2) 
Iváncsa, Károlyi István Sporttelep, 360 néző. V.: Juhász B. (Bertalan D., Mohos M.).
Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B., Aradi, Kasza, Arisztotelisz (Barta, a 67. percben) – D’Urso (Király D., a 67. percben), Kercsó – Suszter (Székely, a 67. percben), Törőcsik, Kovács S. – Bányai. Vezetőedző: Tóth András. 
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Heil, Gál M., Harsányi D. – Ekker, Horváth B., Pintér M., Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Hampuk (N. Mazzonetto, a 67. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gólszerzők: Törőcsik (a 37. percben), Madarász (a 70. percben), Aradi (a 89. percben) illetve Hampuk (a 13. percben), Horváth B. (a 28. és a 65. percben). 
Kiállítva: Pintér M. (az 52. percben), illetve Barta (a 89. percben), Tóth András (a 93. percben – kispadról). 
Sárga lap: Kercsó (a 62. percben), Kovács S. (a 78. percben), illetve Pintér M. (a 31. percben), Pusztai (a 43. percben), Horváth F. (a 87. percben). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában