Labdarúgás

2024.04.21. 20:29

Jeney győzelemmel kezdett, vége a negatív szériának

Hat nyeretlen meccs után újra sikernek örülhettek Siófokon, ahol a Dragan Vukmir váltó Jeney Gyula sikerrel debütálta kispadon. Párharcokkal, faultokkal tűzdelet, "verekedős" bajnoki volt, melyen Kitl büntetője döntött, amit Németh harcolt ki.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Tett egy lépést a bennmaradás felé BFC Siófok, a héten kinevezett Jeney Gyula az idő rövidsége ellenére is eszközölt néhány változtatást: szakított a háromvédős rendszerrel, melynek Vékony esett áldozatául, Posztobányi került be a védelem tengelyébe Hegedűs mellé. Szedlár is lehetőséget kapott kezdőként, akinek idén mindössze negyvenhárom perc jutott Dragan Vukmirtól.

" – Beleállunk izomból – nyilatkozta a tréner a találkozó előtt. Így is történt, nem futballoztak jól, ám végig űzték-hajtották ellenfelüket, ami három pontot ért. Ráadásul kapott gól nélkül hozták le ezt a bajnokit, ami hatalmas dolog azok után, hogy Dragan Vukmirral huszonnyolc forduló alatt ez összesen négyszer sikerült, legutóbb február 25-én volt erre példa.

Az első lehetőség Szedlár passza után Németh előtt adódott, ám egy védőn felpattant a lövése, így könnyű zsákmány lett Csentericsnek a labda (19.p.), majd Varga beadása után Szedlár lábáról lopták le azt nagy helyzetben (25.p.). A folytatásban a vendégek is életjelet adtak magukról, mikor Mitrovics löketét a jobb sarok előtt Hegedűs mentette (28.p.).

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, két Hidi lövésben öltött mindez testet, ám egyik sem okozott komoly gondot. A folytatásban tovább gyömöszölte, támadta ellenfelét a hazai együttes, ám nem talált fogást rajta egészen a 60. percig, amikor Varga beadása után Némethet buktatta Hesz a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Kitl értékesítette, akinek ez már a hatodik bajnoki találata volt.

Hátrányban nagy energiát mozgósítottak a zuglóiak az egyenlítésért, ám jól állták a sarat Hegedűsék, akik a hajrában le is zárhatták volna a meccset, ám Dénes kiugratása után Németh hiába vitte a labdát egy az egyben Heszre, nem tudta megoldani a helyzetet (75.p.), majd László visszatett labdáját Kitl lőtte kapura, ám Csenterics bravúrral mentett (86.p.). A kimaradt lehetőségek kis híján megbosszulták magukat, Nwachukwu beadás-szerű lövését kellett kitornáznia Hutvágnernek (87.p.), majd Király bal oldali beadása után Hidi fejelt mellé Varga mellett nagy helyzetben a hosszú oldalon (90.p.).

Nagyon fontos három pont volt ez, melynek köszönhetően életben maradtak a balatoniak bennmaradási esélyei, akik öt fordulóval a vége előtt négy pontra vannak a már a 14. helytől.

Merkantil Bank Liga – 29. forduló

BFC Siófok – BVSC-Zugló 1–0 (0–0
Siófok, Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Vezeti: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Mohos Milán)
BFC Siófok: Hutvágner – Major G., Hegedűs J., Posztobányi (Csató M., 90+3.p.), Varga B. – Varjas Z., Kitl M. – Dénes, Gyurkits, Szedlár (László D., 63.p.) – Németh B. (Balogh B., 80.p.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
BVSC-Zugló: Csenterics – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. – Tóth K. (Csősz R., 84.p.), Hidi P. – Mucsányi (Nwachukwu, 63.p.), Mitrovics, Kelemen P. – Bacsa P. (Tóth L., 84.p.). Vezetőedző: Szekeres Tamás.
Gólszerző: Kitl M. (62.p. – 11-esből)

MESTERMÉRLEG

Jeney Gyula: – Ma egy tipikus NB II-es mérkőzést játszott egymással két azonos képességű csapat. Biztos voltam benne, hogy a küzdeni tudás mozdíthatja ki a játékosaimat a rossz szériából. Nekünk a legfontosabb az volt, hogy bármi áron megszerezzük a három pontot, s ez végül sikerült is.”

Szekeres Tamás: ”– Számunkra ez egy újabb olyan mérkőzés volt, melyen csak az apró dolgokon múlt, hogy nem mi szereztük meg a győzelmet. Tervezett dolog volt, hogy a második félidőt nyomjuk meg igazán, ennek elején meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos most sem tudtunk élni velük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában