Jégkorong

2024.04.23. 15:02

Megszerezte első vb-gólját az egykori kaposvári játékos

Két győzelemmel kezdte a klagenfurti divízió 1/A világbajnokságot a magyar női jégkorong-válogatott.

Sonline.hu

A magyar csapat először Dél-Koreával csapott össze. Az első játékrészben szinte végig a mieink támadtak, az ellenfél alig jutott át a harmadukba. Sok volt a próbálkozás, távolról és közelről, de a rivális jól védekezett.

Hasonló mederben folytatódott a meccs, a magyarok még többször próbálkoztak, főleg távolról. A 37. Percben megtört a jég, és sikerült megszerezni a vezetést: Huszák tűzte rá a bal szélről, a korong a kapus válla fölött pattant be a kapuba. 

A harmadik harmadban is a mieink akarata érvényesült, az 53. percben megszületett a második gól is Kreisz révén.

A magyarok másodszor Hollandiával mérkőztek meg. Ezt a találkozót is energikusan kezdték a mieink, egyértelműen ők játszottak fölényben, a hollandok alig jöttek át a támadóharmadba. Majd a 12. percben a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola egykori sportolója, Pázmándi Zsófia cselezte be magát, majd pontos lövést küldött a hosszú felsőbe, így megszerezve a vezetést. A második játékrész utolsó percében megduplázták az előnyt a magyarok.

A hajrában nem tudtak komolyan veszélyeztetni a hollandok, tehát a második meccsét is megnyerte a magyar válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában