Megyefoci

2024.05.03. 16:05

A nyolc bajnoki meccsből csupán egy lesz vasárnap

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság soron következő körében hétvégi körében hét meccset rendeznek szombaton, s csupán egyetlen marad vasárnapra.

Fenyő Gábor

A Somogy vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi 27. fordulójából a szombati Marcali–Nagybajom ütközet tűnik a legérdekesebbnek, de ugyancsak izgalmasnak ígérkezik a szintén szombaton délután esedékes Toponár–Somogysárd összecsapás is.

A 27. forduló párosítása
Szombat – 17 óra:
Marcali–Nagybajom
A két csapatot 16 pont választja el egymástól a bajnoki tabellán. Ha ezt vesszük alapul, akkor inkább a vendég bajomiak felé billen a mérleg nyelve.

Toponár–Somogysárd
Egy hete a Toponár 2–1-re kikapott Jutában, a Somogysárd viszont ugyanilyen arányban legyőzte a Balatonlellét. Nem elhanyagolható tény, hogy a Sárd most idegenben játszik, a Toponár pedig otthon mindenkire veszélyes tud lenni.

Nagyatád–Barcs
Nem lehet vitás, fix egyes! Ha a Marcali–Nagybajom ütközet végeredménye is az atádiak számára kedvezően alakul, akkor akár már szombaton kora este bajnokcsapatot köszönthetnek három fordulóval a vége előtt.

Balatonlelle–Tab
Ez a mérkőzés is fix egyesnek tűnik, lévén a házigazda Balatonlelle majd háromszor annyi pontot gyűjtött, mint a tabiak.

Öreglak–Juta
A múlt héten szomszédvári rangadót nyert a Juta, s a lendületük kitart(hat) az öreglaki, pontosabban buzsáki fellépésre is.

Csurgó–Segesd
Bár legutóbb nyert a Segesd – utoljára még két nap híján fél éve, 2023. október első napján ugyancsak hazai pályán a újonc Barcsot verték szintén 3–2-re –, akkorának tűnik a sereghajtó hátránya, hogy azt már (szinte) képtelenség ledolgozni.

Kadarkút–B.keresztúr
A hazai pálya egyértelműen a házigazda kadarkútiak mellett szól.

Vasárnap – 17 óra:
Kaposfüred–Balatoni Vasas
Egy hete a Balatoni Vasas négy góllal küldte haza a Csurgót, a Kaposfüred pedig ötöt kapott Nagybajomban, ráadásul a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon csak egyszer vették be a kaput. Mi mégis azt mondjuk, hogy bármilyen eredmény előfordulhat.

MESTERLÖVÉSZEK
A góllövőlista élmezőnye: 1. Bradics Tamás (Marcali) 28 gól; 2. Vukan Nikolics (Nagyatád) 23 gól; 3–4. (holtversenyben) Laczkó Dávid József (Toponár) és Bene Zsombor (Balatoni Vasas) 21 gól; 5–7. (holtversenyben) Kelemen Kevin (Balatonlelle), Decsi Richárd (Toponár) és Ivusza Gábor (Toponár) 17 gól; 8–10. (holtversenyben) Németh János Attila (Balatonlelle), Simon Róbert (Kadarkút) és Tompa István (Barcs) 16 gól; 11–16. (holtversenyben) Horváth Péter (Nagyatád), Márton András (Nagybajom), Pető Tamás (Toponár), Balogh László (Marcali), Kollega Krisztián (Juta) és Boros Tamás (Csurgó) 15 gól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában