Fotókkal, videóval

2024.05.01. 14:39

Mosolygós óvodások kergették a labdát

Labdás ügyességi feladatok mellett több népi játékkal is megismerkedhettek azok, akik ellátogattak a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Ladarúgó Akadémia ovifoci majálisára.

Klein Péter Nándor

Fotó: Muzslay Péter

Csillogó szemű óvodások lepték el a Bene Ferenc labdarúgó Akadémia Puskin utcai edzőközpontját, ahol több labdás ügyességi feladatot is kipróbálhattak, de emellett népi játékokban és különböző kézműves foglalkozásokon is ügyeskedhettek, valamint egy bábelőadás is várt rájuk.  

ovifoci majális
Fotó: Muzslay Péter

– Szeretnénk a legkisebbek figyelmét is felhíni arra, hogy milyen fontos eleme az életünknek a mozgás, illetve a közösségben végzett sport – mondta Szigeti Imre, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia operatív igazgatója. – Emiatt már óvodás korban szeretnénk megszerettetni a sportot a gyermekekkel, hogy a mozgás idővel a mindennapi életük részéve váljon. Első alkalommal rendeztük meg az ovifoci majálisunkat, de szeretnénk hagyományt teremteni a rendezvénnyel, melyre remélem, hogy a következő években is olyan sokan érkeznek, mint az elsőre. Ebben segítséget nyújt számunkra az, hogy akadémiánk tíz óvodával áll szerződéses kapcsolatban, melyekben hetente egy alkalommal tartanak foglalkozásokat az edzőink. 


A gyerekek figyelmét leginkább a labda kötötte le: elsőként az őket a bejáratnál üdvözlő kabalafigura formájában, majd az állomásokon, melyeken Vadas Zalán irányításával a labdarúgásba vezette be az óvodásokat a Bene Akadémia edzői gárdája. 
A majális során a Kaposvári Rákóczi FC felnőtt csapatának edzésébe is belepillanthattak a gyermekek, akik a tombolasorsolást követően számos futballrelikviával is gazdagodtak az élmények mellett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában