Kék hírek, bulvár

2014.09.01. 10:05

Nemi erőszak a gólyatáborban: lecsuktak egy 38 éves férfit

A férfit azzal gyanúsítja a nyomozó hatóság, hogy a fonyódi gyermektáborban bántalmazta a sértettet, majd erőszakkal közösült vele.

K. G.

A Kaposvári Járásbíróság hétfőn harminc napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. Őt a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy egy fonyódi gyermektábor területén bántalmazott egy sértettet, majd vele erőszakkal közösült. A végzés jogerős, tudtuk meg a Kaposvári Törvényszék közleményéből.

Amint arról elsőként beszámoltunk, egy fonyódligeti gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt. Erről egy olvasónk értesítette szerkesztőségünket. Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elismerte, hogy valóban indítottak eljárást az ügyben, de a részletekről nem nyilatkozott. Két gólyatábort tartottak a hétvégén Fonyódligeten: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának gólyatábora pénteken, a Budapesti Kommunikációs Főiskoláé pedig hivatalosan szombaton kezdődött.

Az ELTE még vasárnap este közölte: hétfőn ad hivatalos tájékoztatást a tanítóképző kar fonyódligeti gólyatáborában történtekkel kapcsolatban, miután konzultált a rendőrséggel.
Hétfőn délelőtt azt közölték, hogy tudomásuk szerint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség ennél több információt nem bocsáthat a rendelkezésükre. Azt állítják, hogy ezért, és különösképpen az érintett személyiségi jogainak védelme miatt a bűnügyi eljárásról nincs lehetőségük bővebb nyilatkozatot tenni. Azt egyértelműen megerősítik, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek nem voltak kitéve, a bűncselekmény nem ezekhez kapcsolódva történt. A rendezvény programjaitól függetlenül bekövetkezett atrocitás után a biztonsági szolgálat és a szervezők kellő határozottsággal léptek fel, valamint gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról. Hangsúlyozzák, hogy az ilyen bűncselekmények esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását.



Információink szerint nem a szervezők és a gólyák közül került ki az ügy gyanúsítottja, hanem egy külsős férfi lehetett a tettes, aki a megbizatása alapján a táborban dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!