Sport

2007.03.07. 20:03

Bronzérem jutott a Kométának

A harmadik helyet szerezte meg a Kométa-Kaposvár férfi röplabdacsapata a szlovéniai Bledben rendezett Közép-európai Liga négyes döntőjében.

Molnár Gábor

Kométa-Kaposvár–Hypo Tirol Innsbruck 3–0 (24, 27, 23)
Radovljica, 300 néző. V.: Skudnik (szlovén), Brlas (horvát).

Kométa-Kaposvár: Galesev (4), Kántor (11), Kovács Z. (11), Németh Sz. (12), Mózer (12), Chacon (4). Csere: Molnár D. (liberó), Bánhegyi (–). Vezetőedző: Mészáros Péter. Edző: Zarka Péter.

Hypo Tirol Innsbruck: Mellitzer (14), Jevtics (8), Gilson (10), Morales (–), Porello (13), Heikkinen (3). Csere: Laure (liberó), Weber (2), Gavan (2), Cardinal (1). Vezetőedző: Stefan Chrtiansky. Edző: Waldemar Lesner.

Kántor Sándor ászával és hatalmas bombáival gyorsan hárompontos előnyre tettek szert a somogyiak. Jött is az innsbrucki időkérés, ami után kiegyenlítettek a tiroliak, ám Kovács Zoltán három foghatatlan szervájával ismét megnyugtató előnyt szerzett egyletének. A kaposváriakon látszott, hogy nagyon akarják a győzelmet. Védekezésben nem ismertek elveszett labdát, támadásban pedig maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat. Mózerék erejéből még arra is futotta, hogy bevessenek egy-két trükköt.

A kubai Chacon és Kovács Z. megmozdulásait még a szakértő szlovén szurkolók is megtapsolták. A második kötelező pihenő után jött a már már szokásosnak mondható rövidzárlat. A „sógorok” minden adandó alkalmat kihasználva 20–20-nál befogták a riválisukat, sőt, a vezetést is átvették. 22–20-as innsbrucki előnynél már szinte mindenki elkönyvelte az első szettvesztést, a Kométa azonban újítani tudott; hatalmas hajrával kiegyenlítettek, majd a második játszmalabdájukat szettgyőzelemre váltották.

A folytatás kiélezett küzdelmet és látványos játékot hozott. A kaposvári együttesben Mózer Zoltán nyújtott maradandót, míg a túl oldalon a brazil Gilson tolta csapata szekerét. Az etap végéhez közeledve egyre több hiba csúszott mindkét fél játékába, de az utolsó labdameneteket is kart karba öltve várhatták a felek. A maratoni hosszúságúra nyúló, öldöklő csatát végül egy Porello-rontás és egy vízfakasztó Mózer-bomba döntötte el. A harmadik felvonásban is szinte végig fej fej mellett haladtak az alakulatok. A kritikus szituációkban azonban ezúttal is Bánhegyiék tudtak higgadtabbak maradni, így begyűjtötték újabb részsikerüket, s ezzel együtt a Közép-európai Liga bronzérmét.

Jók: Mózer (a mezőny legjobbja), Galesev, Kántor, Németh Sz., Kovács Z., Chacon, Molnár D., illetve Mellitzer, Gilson, Porello.

Mészáros Péter: – Igazi sztárcsapatot sikerült megvernünk. Úgy érzem, rászolgáltunk a bronzéremre.
Stefan Chrtiansky: – Megérdemelten nyerték a mérkőzést a kaposváriak, mivel a kritikus szituációkban higgadtak tudtak maradni.

Kapcsolódó anyag:
A Tirol ellen játszik a Kaposvár a bronzéremért
A Bleddel kezd a Kométa a döntőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!