Pilótaképzés

2022.01.25. 12:18

A Wizz Air budapesti központjában újabb repülés-szimulátort adott át

A Wizz Air átadta a harmadik teljes repülés-szimulátort (FFS) a budapesti képzési központjában, ezzel a képzési kapacitásuk 33 százalékkal nő.

A 7,7 millió eurós beruházást követően az új 7000XR teljes repülés-szimulátor (FFS) a Wizz Air A320neo típusú repülőgépeit szimulálja.

  

Az új berendezés mellett a budapesti képzési központban található még két másik FFS, és egy rögzített szimulátor.

   

A beruházás kiemelten fontos a társaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

   

Az új szimulátor kizárólag a Wizz Air jelenlegi és jövőbeli pilótái számára áll rendelkezésre, és segítségével évente több mint 1700 pilóta képzése válik lehetővé. A szimulátor a Wizz Air akadémiájáról érkező új kadétok képzését is segíti majd, mivel a légitársaság növekedési tervei közé tartozik, hogy a következő tíz évben több mint háromszorosára növelje flottájának méretét, és 500 repülőgépes légitársasággá váljon.

   

Michael Delehant, a Wizz Air operatív igazgatója és alelnöke hangsúlyozta, az újabb teljes repülés-szimulátor budapesti képzőközpontba telepítése jól mutatja elköteleződésüket az iránt, hogy iparágvezető képzést, fejlesztést nyújtsanak.

   

A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 149 Airbus A320, A321, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, melynek átlagéletkora öt évre tehető. A légitársaságot 10,2 millió utas választotta a 2021. március 31-ével végződött pénzügyi évben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!