kegyetlen csempészet

2018.05.02. 07:07

Kutyákba rejtette a heroint az állatorvos

Kedden kezdődött a büntetőpere Brooklynban annak a magát venezuelainak mondó, kolumbiai születésű állatorvosnak, aki az ügyészek szerint kölyökkutyákat használt fel arra, hogy egy kolumbiai drogkartell kábítószert, heroint csempésszen az Egyesült Államokba.

A member of Colombia's National Police holds, during a press conference in Medellin, 04 January 2005, a puppy in whose stomach two bags containing liquid heroine were found. The Police, together with the Attorney's Office, found 6 puppies in a house, and a total of seventeen bags with 3,000 grams of the drug. AFP PHOTO/Gerardo GOMEZ / AFP PHOTO / GERARDO GOMEZ

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Gerardo Gomez

Andres López Elorzát Spanyolországban fogták el 2015-ben, és Madrid kiadta az Egyesült Államoknak. A férfi a bíróságon ártatlannak vallotta magát.

A most 38 éves állatorvos 2005 óta menekül a hatóságok elől, amikor is Kolumbiában mintegy két tucat bűntársát őrizetbe vették.

A vád szerint az orvos arról várt hírhedtté, hogy

folyékony heroint tartalmazó zacskókat varrt be kölyökkutyák testébe.

Az állatokat aztán kereskedelmi járatokon New Yorkba küldték, ahol a drogot egyszerűen kivágták az ily módon gyakorlatilag halálra ítélt kiskutyákból.

A 2005-ös, kolumbiai rajtaütés során tíz kölyökkutyát találtak. Öten közülük elmenekültek, hárman elpusztultak, kettőt pedig örökbe fogadtak. Egyikük a kolumbiai rendőrség kábítószer-kereső kutyája lett.

Borítókép: az egyik szerencsétlen áldozata

AFP PHOTO / Gerardo Gomez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!