szavazásértékelés

2021.04.29. 11:02

Olvasóink többsége a terasznyitás kapcsán jobbnak látja az óvatosságot

Arról kérdeztük olvasóinkat, hogy kiültek e valamelyik vendéglátóhely teraszára.

Budapest, 2021. április 24. Vendégek az Akademia Italia teraszán a Szent István téren. A járványadatok alakulása alapján április 24-től a kormány engedélyezte a szabadtéri vendéglátást félévnyi zárva tartás után. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

Április 23-án a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, ezért ahogy a miniszterelnök ígérte, 24-én kinyithattak a vendéglátóegységek teraszai. Sokan várták már, hogy a családdal vagy a barátaikkal egy kellemes helyen leülve fagyizzanak, kávézzanak, ebédeljenek vagy éppen sörözzenek egyet, és így tett Orbán Viktor is, aki egy pohár sört fogyasztott el, az újranyitást megünnepelve. Az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy kirívó szabályszegés nem történt az első nyitott hétvégén, és megköszönte mindenkinek az együttműködést.

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, olvasóink közül mennyien élvezték ki a terasznyitást vagy döntöttek inkább úgy, hogy még csak a saját kertjükben, erkélyükön isznak meg egy pohár italt. Nos, a válaszadók nagy többsége, 83 százaléka úgy érezte, jobb az óvatosság és inkább csak a saját teraszukra ültek ki.

Az olvasók 8 százaléka örömmel vette, hogy a barátokkal közösen is meg lehetett inni végre valamit, de a távolságtartásra azért ügyeltek közben.

Hat százalék természetesnek vette, hogy az újranyitáskor ellátogasson egy kerthelyiségbe, hiszen már be van oltva, úgy gondolja, nincs félnivalója.

Szerencsére azt a válaszlehetőséget, hogy talán elővigyázatosabbak is lehettek volna, amikor egy vendéglátóhelyiség teraszára kiültek, csupán olvasóink 3 százaléka választotta.

[eweb-voting id="4066390"]

Borítókép: Vendégek az Akademia Italia teraszán a Szent István téren2021. április 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!