Friss hírek

2004.11.25. 16:35

A volt levéltár-épületből irattár lesz

Budapest Főváros Levéltára végleges elhelyezése után felszabadult a Leonardo da Vinci köz 2. sz. alatti épület. A Közgyűlés döntése alapján itt lesz a fővárosi központi irattár, amely jelenleg 7 958 folyóméter iratanyagot tárol 11 különböző helyen a Városháza épületében.

BAMA

Az iratanyagok döntő többségét nedves, dohos pincékben tárolják, ami nem felel meg „A közokiratokról, a levéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről” szóló törvény előírásainak.

A Fővárosi Levéltár által eddig használt, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest, VIII. Leonardo da Vinci köz 2. sz. alatti épületet a Fővárosi Levéltár kiköltözése után a Főpolgármesteri Hivatal kapja meg, hogy ott helyet biztosítson a Központi Irattárnak. Az épület erre teljes mértékben alkalmas, december 1-jével akár meg is kezdődhet a költözés.

Az épület üzemeltetésének folyamatos biztosítása érdekében hat munkatársat vesz fel a Főváros, így a munkavállalói létszám 200 főre emelkedik a Főpolgármesteri Hivatalban.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!