Gazdaság

2008.11.29. 08:45

Varga Gábor irányíthatja a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal

Pályázatot írtak ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) főigazgatói posztjára. Egy kaposvári szakmai tanácskozáson bejelentették: régi-új vezetője van a somogyi intézménynek. Varga Gábor nyerte meg a pályázatot: az 55 éves szakember mandátuma 2014-ig szól.

Harsányi Miklós

A jelek szerint a főigazgatói megbízatás felcsigázta az érdeklődést. Úgy tudjuk, hárman adták be pályázatukat. A győztesen kívül állítólag két somogyi agrárszakember is megcélozta a beosztást. Ezt az értesülésünket a főigazgató nem kívánta kommentálni.

Kérdésünkre Varga Gábor azt mondta: állampolgárbarát és termelőközpontú stílust követel meg a munkatársaitól. Eddig is ezt várta el, a kialakult gyakorlaton később sem kíván változtatni.
– Az ügyfelek bizalmát nehéz megszerezni, még nehezebb megtartani, de nagyon könnyű elveszíteni – fogalmazott a főigazgató, akinek Gráf József agrárminiszter adta át a megbízólevelét. – Magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak az MgSZH-nál. Úgy látom, hogy a nehezedő pénzügyi helyzetben a közigazgatási szolgáltatás színvonala nem csökkenhet. A négy igazgatóságon közel kétszáz dolgozót foglalkoztatunk. Mindenkinek arra kell törekednie, hogy a szolgáltatás minősége tovább emelkedjen.

A főigazgató, aki tizenhét éve helyezkedett el a szakigazgatási hivatal jogelődjénél, rámutatott: fontos erénynek tartja a gyors reagálóképességet. Különösen most, a világon végigsöprő gazdasági-pénzügyi válság idején lényeges a rugalmas, következetes irányítási stílus. Jelezte: szükség van rá, hogy az agrár-szakigazgatás gyorsan alkalmazkodjon az elvárásokhoz. A közeljövő főbb feladatai között az új agrártámogatási rendszer bevezetését említette meg.

Harsányi Miklós -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!