töretlen bizalom

2018.06.13. 10:48

Az emberek 77 százaléka bízik a Nébihben

Az emberek 77 százaléka bízik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban (Nébih) és 85 százalékuk tudja, hogy a szervezethez kell fordulni, ha élelmiszer-eredetű problémájuk van - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára.

Budapest, 2017. május 17. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy külföldi szállítmányt ellenõriznek az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VI. nemzetközi mûvelet keretében a Budapesti Nagybani Piacon 2017. május 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A felmérésekből kiderült az is, hogy nemcsak a magánszemélyek, de a cégek is jobban figyelnek arra, hogy betartsák a szabályokat. A visszás ügyeket a hatóság nyilvánosságra hozza, hogy mindenki okulhasson belőlük – fűzte hozzá reggel az M1 aktuális csatornán.

Zsigó Róbert múlt kedden azt mondta, hogy első helyen végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az európai hatóságok rangsorában; az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) legújabb felmérése szerint ugyanis a magyarok szavaznak leginkább bizalmat a nemzeti hatóságuknak.

Borítóképünkön a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai egy külföldi szállítmányt ellenőriznek a Budapesti Nagybani Piacon 2017. május 17-én.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!