elemzés

2021.07.12. 14:41

Az európai fővárosok között Budapesten a legolcsóbb a földgáz lakossági ára

A villamos energia végfelhasználói ára pedig a második legolcsóbb a magyar fővárosban.

Az európai fővárosok közül Budapesten a legalacsonyabb a földgáz lakossági ára, miközben a villamos energia végfelhasználói ára a második legolcsóbb ugyanitt – tájékoztatott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb elemzéséről.

A közlemény szerint a magyar fővárosban a földgáz átlagára 2,82 eurócent volt kilowattóránként júniusban a lakossági fogyasztók számára. Ezzel a hivatal szerint immár közel két éve, 2019 szeptembere óta Budapesten a legkedvezőbb a lakossági gázár.

A villamos energia lakossági átlagára júniusban 10,44 eurócent volt kilowattóránként Budapesten – ismertette a MEKH. Felhívták a figyelmet arra, hogy ez az érték csak az uniós fővárosokat nézve a legalacsonyabb.

A hivatal havonta készít összehasonlító jelentést 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London átlagos fogyasztóinak áradatait felhasználva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!