újabb közlemény

2017.10.26. 12:56

Bocsánatot kért Marton László

Mondhatnánk, hogy ellentmondásosak a főrendező közleményei, hiszen egy hete minden vádat rágalmazásnak minősített. Most azonban fordult a kocka.

Mióta Sárosdi Lilla a Facebookon robbantott, azaz nyilvános posztban, részletesen beszámolt arról, hogy 20 évvel ezelőtt Marton László főrendező és a Színház és Filmművészeti Főiskola tanára, hogyan zaklatta szexuálisan, egyre többen számoltak be hasonló esetről. Eddig nyolcan állítják, hogy Marton hogyan akarta szexre, orális szexre kényszeríteni őket, a rendező azonban amikor először kommentálta az ügyet, rövid közleményben állította: Sárosdi minden vádja rágalmazás, ő pedig megteszi a szükséges lépéseket.

Most azonban újabb közleményt adott ki Marton, amely finoman szólva is arra utal, hogy részint megtört a túlerővel szemben, másrészt pedig a bocsánatkérése, mondjuk ki, felér egy beismerő vallomással.

Íme, Marton csütörtöki levele:

Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem. Nem kímélték sem a családomat, sem a munkámat, sem önnön magamat. Igyekeztem egész életemben teremteni, alkotni és átadni. Mindez most megsemmisült, olyan – nagyrészt névtelen – közlések alapján melyekben egyoldalú értékelések is találhatók.

Pályám során arra törekedtem, hogy másokat ne bántsak, hanem segítsek. Úgy a színpadon, mint azon kívül. Soha nem akartam egy másik embert megalázni.

Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket.

Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását.

Bocsánatkérésem mellett, továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére állok, hogy hallgassák meg vezetői, rendezői és tanári működésemmel kapcsolatban a társulat tagjait, a színház dolgozóit, valamennyi volt és jelenlegi tanítványomat.

Marton László

 

 

 

 

Borítókép: MTI / Czimbal Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!