Megtakarítás

2023.09.12. 13:51

Banki színvonalat ígér a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár (MÁK) 2,5 millió ember nyugdíját folyósítja, félmillió közalkalmazott bérét fizeti ki, és egymillió ember családtámogatását biztosítja.

Kovács Gábor László

Összesen évi 96 millió tranzakciót bonyolítanak le. Júliusban 4632 intézményi ügyfelük összesen 24 ezer számlát vezetett náluk. A közelmúltban olyan informatikai rendszereket vezettek be, melyek új alapokra helyezték a költségvetési összegek folyósítását. Az uniós támogatásokból végrehajtott fejlesztésekről tartottak bemutatót az államkincstár szakemberei hétfőn a Polgárok Házában. 
– Szeretnénk a pénzforgalmi szolgáltatásainkat banki színvonalúvá tenni a sikeres projektidőszak lezárultával – mondta Sziráki Richárd, a MÁK pénzforgalmi szolgáltatásokért felelős vezetője. – A megbízásokat a hét hét napján, a nap 24 órájában tudjuk teljesíteni. Szeptembertől az ügyfelek 20 millió forint alatti tételeket az azonnali utalási rendszerben küldhetik, ezen kívül a csoportos utalások is megvalósíthatók. A szolgáltatásokat elektronikus személyi igazolvánnyal is igénybe lehet venni. 
Az államkincstárnál a közszféra szereplőinek vezetik a számláit, tehát intézmények, önkormányzatok és kistérségi társulások a fejlesztések haszon­élvezői, de egyre több emberrel lépnek kapcsolatba, miután állami értékpapírokat is forgalmaznak. Értékesítési pontokat nyitottak Fonyódon és Siófokon, és Nagyatádra tervezik a következőt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában