megyei időjárás

2020.01.06. 07:00

Fátyolfelhőzeten át süt ránk a nap az év első hétfőjén

Hétfőn gyenge légmozgás mellett napos, illetve változó vastagságú fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses, hideg idő lesz.

Sonline

Reggel néhol előfordulhat párásság. Kora délutánra is csak pár fokkal fagypont fölé enyhül a levegő. Éjszaka szélcsendes, csillagfényes és erősen fagyos időre van kilátás. Többfelé képződhet párásság, elszórtan ködfoltok is megjelenhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel -3,

hétfő délután +2,

kedd reggel -3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden jelentős frontoktól mentes, szélcsendes, változóan napos, illetve fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses és helyenként tartósabban ködfelhős időre van kilátás. Utóbbiakra elsősorban északon, illetve a nyugati határvidéken van több esély. A foltokban megmaradó ködfelhőzetből szitálás, hószállingózás itt-ott előfordulhat.

- Szerdán előreláthatólag nem érkezik jelentős változást hozó front, de nő az esélye a tartós párásság, köd kialakulásának. Kevesebb helyen, rövidebb időre tud kisütni a nap. Ködfelhőzet alatt a hőmérséklet is fagypont körül, illetve az alatt marad, elszórtan előfordul hószállingózás, ónos szitálás.

- Csütörtökön még jelentős bizonytalansággal, de egy ciklon felhőzete érintheti hazánk térségét. Csökken a párásság, de borongós időre van kilátás elszórtan szemerkélő esővel, ónos szitálással.

- Pénteken, szombaton ismét front- és jelentős időjárási eseményektől mentes, többnyire felhős, ködfelhős, kis körzetekben átmenetileg szakadozottabban felhős, derengő napsütéses idő kialakulása most a legvalószínűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!