Megyei időjárás

2022.05.14. 07:00

Szombat délutánra kapunk némi csapadékot a napsütés mellé

Hétvégére szinte menetrend szerint érkezik a lehűlés. Szombaton délelőtt még élvezhetjük a nap melengető sugarait, de délutántól már esőre kell számítani.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombaton délelőtt még kisüthet időszakosan a nap, de nyugat felől gyorsan megnövekszik a felhőzet. A nyugati határvidéken, összességében kevés helyen, de kialakulhatnak záporok, kisebb esők. 

Országszerte csökken, de kellemesen, a májusi átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet. Éjszaka kelet felé elvonul a szakadozó felhőzet, nyugatról kitisztul az ég. Eső nem várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek délután 25,
szombat reggel 13,
szombat délután 23,
vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap délelőtt zavartalanabb napsütés a valószínűbb, majd délután gyenge vagy mérsékelt gomolyfelhősödés zavarhatja a napsugarakat. Csapadék általában nem várható, az északkeleti megyékben, illetve az Alpokalján elvétve előfordulhat egy-egy futó zápor.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!