Somogyi időjárás

2023.08.13. 08:00

Derült, száraz idő várható

Sonline.hu

Somogy térségében, vasárnap túlnyomóan derült ég, száraz, tovább melegedő idő következik. A hőmérséklet már többfelé meghaladja a 30 fokot. Igazi strandidőre készülhetünk.
Gyenge, változó irányú szél fúj. Éjszaka folytatódik a nyugodt, csillagfényes időjárás. Egyre kevésbé hűl le éjjel a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 29,
hétfő reggel 17,
hétfő délután 32,
kedd reggel 19 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden tovább fokozódik a hőség. Helyenként, főként a déli, délkeleti országrészben már a 35 fokot is meghaladhatja a maximum érték. Továbbra is alapvetően napsütéses idő valószínű, de a gyenge vagy mérsékelt D-ies légáramlással magasabb nedvességtartalmú légtömeg érkezik térségünkbe. Délután, elsősorban a délkeleti, keleti országrész felett gomolyfelhősödésre lehet számítani, majd este, éjjel elvétve záporeső, zivatar is kialakulhat.

- Szerdától szombatig tartós, erős hőséggel kell számolni. Az éjszakai lehűlés további mérséklődésével a napi középhőmérséklet is a már nehezebben viselhető, 26-28 fokos tartomány köré emelkedhet. Alapvetően napsütéses, nyaralóidő a legvalószínűbb, de elsősorban délután, este és éjjel gomolyfelhősödésekkel és elszórtan kialakuló, összességében kevés helyet érintő, helyi, de esetenként viharos zivatargócok kialakulásával is számolni kell.

- Vasárnap, augusztus 20-án – még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – árnyalatnyi változás hozó, gyenge hidegfront érkezése körvonalazódik. Előreláthatólag a szombat éjszakai, szórványos zivatarok reggelre megszűnnek, majd napközben többnyire mérsékelt, olykor élénkebb É-i szél mellett szikrázó napsütéses idő alakul ki komolyabb gomolyképződés, illetve csapadékhajlam nélkül. A hőmérsékletben nem látszik érzékelhető változás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!