Megyei időjárás

2024.03.19. 08:00

Napos, ám szeles idő vár ránk

Fotó: Bargais

Kedden mérsékelt, olykor élénkebb É-i szél fúj.
Az ország nagy részén tartósan napos idő lesz, míg a Duna vonalában és a Duna-Tisza közének egy jelentős részén felhősebb időre számíthatunk, ott elvétve előfordulhat gyenge zápor.
Éjszakára legyengül a légmozgás, és mindenütt kiderül az ég. Szerte az országban fagyhat. (Ebben semmi rendkívüli nincs, hiszen csak március közepe van.)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő délután 11,
kedd reggel -1,
kedd délután 10,
szerda reggel -1 fok körül alakul.

 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán napos, illetve mérsékelten fátyolfelhős, száraz idő várható. Gyenge lesz a légmozgás. Kissé emelkedni kezd a hőmérséklet.

- Csütörtökön erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő ígérkezik. Délutántól nyugat felől egyre többfelé fordulhatnak elő záporok. Egy-egy zivatar sem kizárt.

- Pénteken és szombaton – már jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal – változóan felhős ég mellett, elvétve kisebb eső sem kizárt. Megszűnnek a hajnali fagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!