drogbáróné

2018.05.17. 14:06

A nagymama is árulta a drogot Marcali környékén

Az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja azt a Marcali környéki férfit, élettársát és annak két fiát, valamint az élettárs édesanyját, akik három éven át palántázták, nevelték, porciózták és árulták a marihuánát.

K.G.

Mint korábban is megírtuk, családtagok 2015-től kezdődően többször vásároltak Ausztriában kendermagot, amit 2017 őszéig a férfi házának kertjében ültettek el, aki az élettársával közösen gondozta a növényeket. A növények betakarítása után a férfi által kimért és csomagolt kábítószer adagokat az élettársa két fia árulta ismerőseik körében. Az üzlethez idővel a nagymama is csatlakozott, aki a kábítószer tárolásában, nyilvántartásában és az értékesítésből befolyt pénz kezelésében vett részt. A két fiú 1000 forint/gramm áron jutott hozzá a kábítószerhez, amit aztán 1500-2000 forint/gramm áron értékesítettek tovább.

A jelentős mennyiségű, mintegy 130 tő kender eladásából a családtagok a nagymama kivételével fejenként 4,5 millió forinthoz jutottak 2015-ben és 2016-ban. Az ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival, élettársával és a két fiúval szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg a szabadlábon lévő nagymamával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A kábítószer eladásából származó vagyon, valamint a kábítószer termesztéséhez használt eszközök elkobzására is indítványt tettek.

 

(A kép csupán illusztráció, nem a szóban forgó nagymamát ábrázolja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában