bűnmegelőzés

2018.06.14. 16:19

Shakira volt a sztár a marcali szakgimnáziumban

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából baleset- és bűnmegelőzési programot rendeztek a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Sonline

A rendőrök az iskola területén több állomáson játékos feladatokkal várták a tanulókat. A diákok megtapasztalhatták a „részeg szemüvegen” keresztül az alkohol idegrendszerre és mozgáskoordinációra gyakorolt negatív hatásait. Szó esett a kábítószerek, az új pszichoaktív anyagok használatának veszélyeiről és azok büntetőjogi következményeiről.

A diákok KRESZ-tesztlapok kitöltését követően az ügyességi pályán kerékpáros tudásukról adhattak számot, valamint a meghívott bűnügyi technikus tartott előadást arról, hogyan történik a bűncselekmények helyszínén a nyomok felkutatása és rögzítése. Nagy sikert aratott a program végén Shakira, a nyomkövető rendőrkutya közreműködésével tartott bemutató.

Jó tanácsok a rendőrségtől

A drogok kipróbálása magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét, ami akár súlyos egészségromláshoz is vezethet. Ne attól legyél elismert tagja egy közösségnek, mert akár legális, akár illegális tudatmódosító szereket használsz! Tiéd a döntés: ne tégy olyan dolgot, amiről tudod, hogy hosszabb távon drága árat fizetsz érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában