Bíróságon fogták

2020.02.27. 11:55

Szexuális tartalmú fotók és hamis ukrán jogosítvány miatt is felelnie kell

Bűnismétlés veszélye miatt nem mehetett haza a bíróságról a 46 éves barcsi férfi.

Sonline

Forrás: illusztráció

Horvátországba hamis jogosítvánnyal próbált meg átjutni, élettársáról pedig nyilvánosan osztott meg szexuális tartalmú fotókat a büntetett előéletű barcsi férfi, aki ellen a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége idén két alkalommal is vádat emelt.

A volt élettársáról készült fotókat egy közösségi oldalon, a nő személyes adatait felhasználva létrehozott álprofil segítségével osztotta meg 2018 nyarán. A profilra aztán több olyan fényképet közölt, amelyen a nő szexuális cselekmény végzése közben volt látható. A hatékonyságának növelése érdekében ezeket a fotókat a sértett hozzátartozóinak is elküldte.

A bíróság a férfit különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban nem jogerősen 10 hónapi fogház büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A vádlottat korábban már eltiltották a közúti járművezetéstől, ugyanis 2018-ban ittasan ült a volán mögé, ennek ellenére 2020 februárjában a barcsi határátkelőnél haladt volna tovább, ahol egy olyan hamis ukrán honosságú jogosítványt adott át, amelyen neve és személyi adatai szerepeltek.

A vádlottat őrizetbe vették, és az ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, amely során a bíróság 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a férfivel szemben, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában